Citigroup: Επανήλθε το σενάριο του Grexit- Μόνη λύση για την Ελλάδα είναι το «κούρεμα» μέχρι 65% - iefimerida.gr

Citigroup: Επανήλθε το σενάριο του Grexit- Μόνη λύση για την Ελλάδα είναι το «κούρεμα» μέχρι 65%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο τραπέζι επαναφέρει ο επενδυτικός όμιλος Citigroup την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, εκτιμώντας παράλληλα πως η μόνη βιώσιμη λύση για την Ελλάδα είναι ένα νέο «κούρεμα» του χρέους της ύψους 60-65%, αν και η Γερμανία αντιδρά έντονα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε ανάλυση του, ο γνωστός επενδυτικός όμιλος παραδέχεται πως ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν είναι στη Γερμανική ατζέντα, η οποία προωθεί ένα νέο πακέτο στήριξής έως 12 δισ. ευρώ, το οποίο αποκαλεί «προσωρινή λύση».

Στη συνέχεια, η ανάλυση επισημαίνει πως για να μειωθεί το χρέος στο στόχο του 120% έως το 2020, θα πρέπει αναγκαστικά να γίνει «κούρεμα», ενώ ως εναλλακτική λύση προτείνει την μείωση των επιτοκίων και της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, κάτι όμως που δεν θα έχει άμεσα αποτελέσματα στο προφίλ του χρέους, μεταδίδει το bankingnews.

Η ανάλυση της Citigroup, κλείνει υποστηρίζοντας πως η Ευρωζώνη θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο με προσωρινές λύσεις, προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα κάτι το οποίο μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες και να επιφέρει ακόμη και έξοδο από το ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ