Αδεια ακόμα και αυθημερόν -Οι τέσσερις αλλαγές για τις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων - iefimerida.gr

Αδεια ακόμα και αυθημερόν -Οι τέσσερις αλλαγές για τις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων

Αδεια ακόμα και αυθημερόν -Οι τέσσερις αλλαγές για τις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεω
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας σε βιομηχανίες ακόμη και αυθημερόν, φιλοδοξεί να πετύχει η κυβέρνηση μέσα από νέο νόμο που θα καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία, την πολυνομία και τη διαφθορά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Γιώργος Στεργίου παρουσίασαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου τις βασικές αρχές του νέου στρατηγικού πλαισίου απλοποίησης της αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο μεταρρύθμισης άφορα σε τύπους άδειας όπως τις άδειες εγκατάστασης, λειτουργίας, ίδρυσης επιχειρήσεων, τις περιβαλλοντικές και τις ειδικές άδειες. Αφορά επίσης σε κλάδους όπως τις βιομηχανικές και εξορυκτικές δραστηριότητες, τις υδατοκαλλιέργειες, τα λιμενικά έργα, τα συστήματα περιβαλλοντικών υποδομών και τα επιχειρηματικά πάρκα.

Οι τέσσερις είναι οι αλλαγές:

  1. Εισάγεται το σύστημα "δήλωσης συμμόρφωσης" των επιχειρήσεων. Η επιχείρηση με μία υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρει ό,τι εφαρμόζει τη νομοθεσία θα μπορεί να ξεκινά τη δραστηριότητά της.
  2. Μεταθέτονται οι έλεγχοι από το στάδιο παροχής της άδειας στο στάδιο λειτουργίας της κάθε δραστηριότητας.
  3. Οι έλεγχοι θα διεξάγονται από πιστοποιημένους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα με βάση συγκεκριμένα πρότυπα προδιαγραφών, οργάνωσης και λειτουργίας.
  4. Θα ιδρυθεί ένα κεντρικό, ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης της αδειοδοτικής και ελεγκτικής διαδικασίας.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ