Συνταγή για κέικ με γιαούρτι, τσάι και πορτοκάλι -Oπως το φτιάχνει η μαμά - iefimerida.gr

Συνταγή για κέικ με γιαούρτι, τσάι και πορτοκάλι -Oπως το φτιάχνει η μαμά

KEIK
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ετοιμασία ενός κέικ είναι μια από τις κλασικές παιδικές αναμνήσεις που όλοι έχουμε.

O σεφ Γιώργος Γεράρδος φτιάχνει για το mother'sblog (της Δέσποινας Καμπούρη) αυτό το λαχταριστό κέικ. Περιέχει γιαούρτι και λάδι αντί για βούτυρο και αυτό το κάνει πολύ πιο υγιεινό για τα παιδιά. Η προσθήκη τσαγιού του δίνει μια γεύση που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν.

Υλικά

  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 175 γραμμάρια γιαούρτι
  • 150 γραμμάρια σπορέλαιο (εγώ θα έβαζα ελαιόλαδο)
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 80 γραμμάρια ή μίση κούπα δυνατό τσάι της επιλογής σας. Ο σεφ χρησιμοποίησε τσάι περγαμόντο
  • 2 κουταλάκια γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ξύσμα και τα αβγά με το K-mix της Kenwood για 4-5 λεπτά.
  • Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι, αλάτι και baking powder, ανακατεύουμε με το K-mix σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το λάδι και το τσάι.
  • Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί.
  • Απλώνουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά.
  • Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας είναι ψημένο βυθίζουμε στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ