Η Toyota βάζει τις ενεργειακές κυψέλες στην κανονική παραγωγή - iefimerida.gr

Η Toyota βάζει τις ενεργειακές κυψέλες στην κανονική παραγωγή

Η Toyota βάζει τις ενεργειακές κυψέλες στην κανονική παραγωγή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε λίγες μέρες, στα μέσα του μήνα και στην έκθεση της Φρανκφούρτης που είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως και διεξάγεται κάθε 2 χρόνια, η Toyota θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρωτότυπο που κινείται με ενεργειακές κυψέλες, που καταναλώνουν υδρογόνο, με ηλεκτροχημική μετατροπή παράγουν ηλεκτρισμό και εκπέμπουν ως «καυσαέριο» νερό –δηλαδή έχουν μηδενικούς ρύπους.

Το ακόμα πιο σημαντικό αναφορικά με το συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι αφενός ότι οι Ιάπωνες διαβεβαιώνουν πως η τεχνολογία του θα έχει ωριμάσει τόσο μέσα στην επόμενη διετία που το 2015 θα ξεκινήσει η κανονική του παραγωγή και διάθεση και αφετέρου πως η αυτονομία του δεν θα διαφέρει από αυτή συμβατικών και υβριδικών μοντέλων.

Θα είναι δηλαδή γύρω στα 500 χιλιόμετρα, οπότε δεν θα τίθενται πρακτικοί περιορισμοί, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για οικογενειακό αυτοκίνητο τριών όγκων. Μάλιστα για να μην επηρεάζονται οι χώροι τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές οι μηχανικοί της ιαπωνικής εταιρείας έχουν τοποθετήσει τα δύο ρεζερβουάρ υδρογόνου κάτω από το δάπεδο.

Κάτι ακόμα που αναφέρουν οι άνθρωποι της Toyota είναι πως το 2015, όταν θα αρχίσουν οι πωλήσεις του μοντέλου τους με τις ενεργειακές κυψέλες στην Ιαπωνία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, η τιμή του θα είναι ανταγωνιστική. Για να δούμε όμως τι θα σημαίνει αυτό στην πράξη θα πρέπει να κάνουμε δύο χρόνια υπομονή.

Η Toyota βάζει τις ενεργειακές κυψέλες στην κανονική παραγωγή | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ