Κάθειρξη 12 χρόνων χωρίς αναστολή σε εμπρηστή που είχε βάλει 12 φωτιές στα Ιωάννινα - iefimerida.gr

Κάθειρξη 12 χρόνων χωρίς αναστολή σε εμπρηστή που είχε βάλει 12 φωτιές στα Ιωάννινα

Κάθειρξη 12 χρόνων χωρίς αναστολή σε εμπρηστή που είχε βάλει 12 φωτιές στα Ιωάνν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποινή φυλάκισης 12 ετών, χωρίς αναστολή, επέβαλε το δικαστήριο σε εμπρηστή που είχε προκαλέσει 12 φωτιές σε δασικές εκτάσεις των Ιωαννίνων. Ο 34χρονος καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων για εμπρησμό από πρόθεση κατ΄ εξακολούθηση.

Ο δράστης, αφού έβαζε φωτιά, εμφανιζόταν στο σημείο της πυρκαγιάς και συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης. Ηταν οι μαρτυρίες των ντόπιων που τον έβαλαν στο στόχαστρο του Ανακριτικού γραφείου της Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων, που τον παρακολούθησε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Ο 34χρονος είχε προκαλέσει 12 πυρκαγιές μέσα σε 40 ημέρες- από τις 16 Ιουλίου έως τις 26 Αυγούστου του 2011- από τις οποίες αποτεφρώθηκαν 11.000 στρέμματα. Η ποινή που του επιβλήθηκε συνιστά την πλέον βαριά για το συγκεκριμένο αδίκημα καταδίκη των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ