Σάλος με την ατυχή έμπνευση Λιθουανού μπασκετμπολίστα – Ζωγράφισε σβάστικα στην τσάντα του για να την ξεχωρίσει - iefimerida.gr

Σάλος με την ατυχή έμπνευση Λιθουανού μπασκετμπολίστα – Ζωγράφισε σβάστικα στην τσάντα του για να την ξεχωρίσει

Σάλος με την ατυχή έμπνευση Λιθουανού μπασκετμπολίστα – Ζωγράφισε σβάστικα στην
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο επίκεντρο βρέθηκε η Λιθουανία, παραμονές του Ευρωμπάσκετ, αλλά όχι για τις πιθανότητες διάκρισής της στη διοργάνωση της Σλοβενίας. Αιτία η ατυχής έμπνευση του Κσιστόσφ Λαβρίνοβιτς να ζωγραφίσει μία σβάστικα στην τσάντα του, με αποτέλεσμα να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Κατά την αναχώρηση της ομάδας της Λιθουανίας για την Σλοβενία ο μπασκετμπολίστας βρήκε αυτό τον τρόπο για να ξεχωρίσει την τσάντα του από τις υπόλοιπες της αποστολής. Την έμπνευσή του κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ακόμη και την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας του, το οποίο με ανακοίνωσή του καταδίκασε το γεγονός, ξεκαθαρίζοντας πως είναι αντίθετο σε κάθε έκφραση αντισημιτισμού, εθνικού ή οποιουδήποτε άλλου και καταδικάζει το γεγονός.

«Είναι σημαντικό που η λιθουανική ομοσπονδία τοποθετήθηκε άμεσα για το περιστατικό. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να «χτίσουμε» την ευαισθητοποίηση του κόσμου και να αποτρέψουμε την δυσφήμιση της χώρας μας», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα με αντίστοιχο τρόπο είχε αντιδράσει και η ομοσπονδία μπάσκετ της Λιθουανίας επισημαίνοντας πως όλα τα μέλη της ομάδας σέβονται τους ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων και των θρησκειών.

Οσο για τον ένοχο, ο Λαβρίνοβιτς επιχείρησε να τα.... μαζέψει, δηλώνοντας πως δεν ήθελε να προσβάλλει κανέναν. «Είμαι πολύ λυπημένος και απολογούμαι για την απρόσεκτη ενέργειά μου», συμπλήρωσε.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ