Μεγαλοπρεπείς τάφοι της δυναστείας των Σονγκ ανακαλύφθηκαν στο Χουμπέι [εικόνες + βίντεο] - iefimerida.gr

Μεγαλοπρεπείς τάφοι της δυναστείας των Σονγκ ανακαλύφθηκαν στο Χουμπέι [εικόνες + βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία εντυπωσιακή ανακάλυψη ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε ένα εργοτάξιο στο Ξιανγκφάν στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας. Πρόκειται για 9 τάφους της δυναστείας των Σονγκ, ένας εκ των οποίων, έχει διασωθεί σχεδόν ανέπαφος.

Ο εντυπωσιακός τάφος που ξεχώρισε ανάμεσα στα 9 ευρήματα και διατηρείται σε άριστη κατάσταση, είναι ένα δωμάτιο χτισμένο από τούβλα και οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανήκε σε έναν ευγενή της Βόρειας Δυναστείας των Σονγκ και χρονολογείται 900 χρόνια πριν.

«Ποτέ πριν δεν είχαμε δει ένα τάφο με τέτοια θεαματική πύλη φτιαγμένη από τούβλα. Υποθέτουμε ότι θα πρέπει να ανήκε σε έναν ευγενή ή υψηλόβαθμο αξιωματούχο» δήλωσε ο Τιαν Γκουιπίνγκ από Πολιτιστικό Ινστιτούτο Λειψάνων και Αρχαιολογίας του Χουμπέι.

Εξωτερικά, ο τάφος μοιάζει με ένα μεγάλο σπίτι. Αποτελείται από έναν μία πύλη και ένα διάδρομο που οδηγεί στο θάλαμο. Μέσα στην επιμήκη αίθουσα, υπάρχουν πολύχρωμα σχέδια και χαρακτικά στους τούβλινους τοίχους.

«Μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτά τα έργα για τον τρόπο που οι άνθρωποι της Βόρειας Δυναστείας των Σονγκ ζούσαν», εξηγεί ο Λιού Ξιανσενγκ από Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ξιανγιανγκ.

Ο Γκουιπίνγκ αναφέρει ότι ο τάφος ήταν ο μεγαλύτερος τάφος από τούβλο με σχέδια και χαρακτική που βρέθηκε ποτέ στην επαρχία Χουμπέι, και ο καλύτερα διατηρημένος.

Οι συγκεκριμένοι τάφοι είναι εξαιρετικά σημαντικά ευρήματα και παρέχουν πληροφορίες για την περαιτέρω μελέτη των ταφικών εθίμων και την αρχιτεκτονική της εποχής.

Μεγαλοπρεπείς τάφοι της δυναστείας των Σονγκ ανακαλύφθηκαν στο Χουμπέι [εικόνες + βίντεο] | iefimerida.gr 0
Μεγαλοπρεπείς τάφοι της δυναστείας των Σονγκ ανακαλύφθηκαν στο Χουμπέι [εικόνες + βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ