Δραματική έκκληση της κυβέρνησης για ευρωπαϊκές αποφάσεις - iefimerida.gr

Δραματική έκκληση της κυβέρνησης για ευρωπαϊκές αποφάσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις δεν υπάρχει, διαμηνύει η κυβέρνηση στην Ευρωπαική Ένωση. Την ίδια ώρα η Άγγελα Μέρκελ τονίζει ότι πρέπει σε «πολύ πολύ σύντομο χρονικό διάστημα» να υπάρξει ευρωπαϊκή βοήθεια στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ηλ. Μόσιαλου τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, καθώς οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο. Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει ως εξής:

«Η χώρα μας έχει πάρει δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού της προβλήματος, τη δραστική μείωση των ελλειμμάτων και την ανάκτηση της αξιοπιστίας της.

Επίσης, υλοποιούμε σήμερα ένα ευρύτατο πρόγραμμα αλλαγών στα ΑΕΙ, τα νοσοκομεία, τις πολεοδομίες, τους εισπρακτικούς μηχανισμούς και στην προώθηση μεγάλων έργων.

Η συγκρότηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας έρχεται επίσης να αποδείξει την αποφασιστικότητά μας για την οικοδόμηση μίας αξιόπιστης και ανεπτυγμένης οικονομίας.

Όλα αυτά εντάσσονται στην προοπτική οικοδόμησης ενός σύγχρονου και ευρωπαϊκού κράτους, μιας Ελλάδας που δίνει προοπτική και εξασφαλίζει αυτοδύναμο μέλλον για τους πολίτες της.

Η Ελλάδα θα κάνει το καθήκον της και θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι ευρωπαίοι εταίροι μας θα ανταποκριθούν στην ανάγκη διασφάλισης μιας ισχυρής, ενωμένης και αλληλέγγυας Ευρώπης, που θα διαμορφώσει μια νέα σχέση με τις αγορές και θα αναπτύξει στέρεους μηχανισμούς ουσιαστικής διαχείρισης του δημόσιου χρέους των χωρών μελών της.

Μηχανισμούς που θα απομακρύνουν τις πιέσεις των κερδοσκόπων και θα εντείνουν τις προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για καθυστερήσεις. Είναι τώρα η ώρα των αποφάσεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα κυβέρνηση αποφάσεις έκκληση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ