Νέα συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου στις 18.00 - iefimerida.gr

Νέα συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου στις 18.00

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα συνάντηση θα έχουν στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπροόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στην ατζέντα και πάλι οι εξελίξεις στη συριακή κρίση και το θέμα της ξένης στρατιωτικής επέμβασης κατά του Άσαντ.

Την Κυριακή με νέα του ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε ότι δεν έχει ζητηθεί από την Ελλάδα ούτε συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ούτε παροχή διευκολύνσεων.

«Το πεδίο της εξωτερικής πολιτικής δεν προσφέρεται για την άσκηση αντιπολίτευσης, πολύ περισσότερο είναι κατώτερη των περιστάσεων που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή μας, η εσκεμμένη αλλοίωση των επίσημων θέσεων που διατυπώνει ο υπουργός Εξωτερικών εκ μέρους της κυβέρνησης, απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα», τόνισε το ΥΠΕΞ, απαντώντας στο μπαράζ ανακοινώσεων για το θέμα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στο τραπέζι και οι εκκρεμότητες εν όψει της αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να εξετάσουν και τις εκκρεμότητες εν όψει της νέας αξιολόγησης από την τρόικα αυτόν τον μήνα, ενώ επί τάπητος θα τεθεί και το θέμα της προγραμματικής συμφωνίας Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ.

Ήδη ο Πρωθυπουργός έχει δώσει σαφείς οδηγίες προς τους υπουργούς να έχουν κλείσει όλα τα θέματα μέχρι την άφιξη των εκπροσώπων των δανειστών, ώστε η κυβέρνηση να είναι σε θέση να διεκδικήσει χαλάρωση των μνημονιακών απαιτήσεων σε μία σειρά από θέματα όπως πχ είναι: η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, ρυθμίσεις στο μέτρο της κινητικότητας ενόψει και του δεύτερου κύματος της διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων, και η στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

Σε συνέντευξή του, ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας ειδική αναφορά στο στόχο της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, δεσμεύθηκε ότι το 70% αυτού του πλεονάσματος θα διατεθεί για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων.

«Ακόμη και οι πιο σκληροί επικριτές της χώρας μας στο παρελθόν δέχονται πλέον ότι οι θυσίες του λαού μας πιάνουν τόπο... Ποιοι άραγε και γιατί προσπαθούν να γκρεμίσουν αυτή την εικόνα; Η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος», τόνισε, «αποτελεί το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να βγούμε από την ανάγκη συνεχών Μνημονίων...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ