Υπουργείο Εξωτερικών: Δεν έχει ζητηθεί από την Ελλάδα η συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις - iefimerida.gr

Υπουργείο Εξωτερικών: Δεν έχει ζητηθεί από την Ελλάδα η συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις

Υπουργείο Εξωτερικών: Δεν έχει ζητηθεί από την Ελλάδα η συμμετοχή σε στρατιωτικέ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχει ζητηθεί από την Ελλάδα η συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, ούτε η παροχή διευκολύνσεων. Αυτό ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, αναφερόμενο στην κατάσταση με τη Συρία, ενώ υπογράμμισε πως η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται για την άσκηση αντιπολίτευσης.

Παράλληλα η ανακοίνωση καταδικάζει με «καθαρό και απόλυτο τρόπο το έγκλημα της χρήσης χημικών όπλων», ενώ υπογραμμίζει τη θέση της Ελλάδας για την ανάγκη να «διαφυλαχθεί η πολιτική διαδικασία (Γενεύη 2), με στόχο μια οριστική και βιώσιμη λύση στο δράμα της Συρίας».

Επιπλέον, επισημαίνεται πως οι θέσεις της χώρας διαμορφώνονται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την διαφύλαξη των εθνικών στρατηγικών συμφερόντων σε μια περιοχή με πολλά ανοικτά μέτωπα, την ανάγκη συγχρονισμού της στάσης μας σε άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπως η σταθερότητα στην Αίγυπτο, τη μέριμνα για το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας, όλους τους χριστιανικούς πληθυσμούς, όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως θρησκεύματος, τις υποχρεώσεις της χώρας στο πλαίσιο του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των διμερών μας συμβάσεων.

«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την πρόσφατη ενημέρωση της αρμόδιας Διαρκούς Επιτροπής για όλο το φάσμα των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, τόνισε την ετοιμότητα του να ενημερώνει συνεχώς την Επιτροπή, ενώ δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των κομμάτων για κατ' ιδίαν ενημέρωση οσάκις του ζητηθεί», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ