Φάε το φαγητό σου, αλλιώς υπάρχει και το smartphone – Η εφαρμογή που «διακινεί» τα αποφάγια - iefimerida.gr

Φάε το φαγητό σου, αλλιώς υπάρχει και το smartphone – Η εφαρμογή που «διακινεί» τα αποφάγια

Φάε το φαγητό σου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι η φράση που ηχεί ακόμη στο μυαλό όλων. «Φάε το φαγητό σου, υπάρχουν παιδάκια που πεινάνε», ήταν το κλασικό επιχείρημα κάθε μητέρας για να δημιουργήσει τύψεις στο σπλάχνο της που δεν άδειαζε το πιάτο. Τώρα τα παιδιά- χρήστες των smartphone από νεαρή ηλικία- μπορούν να δώσουν απάντηση. Υπάρχει η εφαρμογή που «διακινεί» τα αποφάγια.

Κι όμως, κάποιοι θεώρησαν πως με αυτό τον τρόπο η τεχνολογία μπορεί να δώσει την απάντηση στην πείνα, αλλά και να συνδράμει ώστε να μην καταλήγει το φαγητό στα σκουπίδια. Το LeftoverSwap (ανταλλαγή αποφαγιών) όπως ονομάζεται η εφαρμογή για τα κινητά, λειτουργεί πολύ απλά.

Οταν κάποιος νιώσει πως χόρτασε, αλλά στο πιάτο του υπάρχει ακόμη φαγητό, το φωτογραφίζει και το «ανεβάζει» στην εφαρμογή. Αντιστοίχως, αν κάποιος πεινάει, μπορεί να μπει σε αυτή και να δει ποιοι διαθέτουν τα αποφάγια τους στην περιοχή του! Η ερώτηση βέβαια είναι ποιος θα έτρωγε το μισοτελειωμένο δείπνο ενός ξένου.

Πηγή: Time

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ