Συριακά ΜΜΕ: Ιστορική αμερικανική υποχώρηση η απόφαση του Ομπάμα - iefimerida.gr

Συριακά ΜΜΕ: Ιστορική αμερικανική υποχώρηση η απόφαση του Ομπάμα

Συριακά ΜΜΕ: Ιστορική αμερικανική υποχώρηση η απόφαση του Ομπάμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως βήμα οπισθοχώρησης ερμήνευσαν τα ΜΜΕ της Συρίας το διάγγελμα του Μπαράκ Ομπάμα. Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για την στρατιωτική επέμβαση αποτελεί ένδειξη υποχώρησης σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Δαμασκό.

«Ο Ομπάμα ανακοίνωσε χθες άμεσα ή έμμεσα την αρχή της ιστορικής αμερικανικής υποχώρησης», τονίζει χαρακτηριστικά σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η επίσημη συριακή εφημερίδα Αl- thawra. Η αντιπολίτευση της χώρας από την άλλη δήλωσε απογοητευμένη από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου. Εξέφρασε όμως την αισιοδοξία πως το Κογκρέσο θα εγκρίνει την επιχείρηση.

«Αναμέναμε μία άμεση και επικείμενη επίθεση, όμως πιστεύουμε πως το Κογκρέσο θα εγκρίνει τελικά τα στρατιωτικά πλήγματα», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο Σαμίρ Νάσαρ, μέλος της διοίκησης του συριακού Εθνικού Συνασπισμού.

«Αισθανθήκαμε μία απογοήτευση. Ομως μετά την ψηφοφορία στο βρετανικό Κοινοβούλιο, ο Ομπάμα θέλησε να ενισχύσει τη θέση του και να περιβληθεί από μία κάλυψη σε πολιτικό επίπεδο», πρόσθεσε ο Νάσαρ που επικαλέστηκε και εκείνος την έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που περιέχει «αδιάσειστες αποδείξεις για την ευθύνη της κυβέρνησης στην επίθεση αυτή με χημικά όπλα», όπως είπε. Στοιχεία που πιστεύει πως θα κάνουν τα μέλη του Κογκρέσου να κατανοήσουν ότι οι συνθήκες είναι διαφορετικές από εκείνες του Ιράκ.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος, που συνεδριάζει την Κυριακή, «πρόκειται να προσφέρει μία σθεναρή στήριξη σε ένα αεροπορικό πλήγμα», υποστήριξε ο Νάσαρ. Επίσης κι η «θέση της Τουρκίας είναι πολύ σημαντική. Η Ουάσιγκτον έχει ανάγκη από μία τέτοια υποστήριξη», πρόσθεσε.

«Ο Συνασπισμός θα πραγματοποιήσει επαφές με τις αραβικές χώρες και την Τουρκία ώστε αυτές να συντονίσουν κατά τον μέγιστο βαθμό τη στάση τους με αυτή των ΗΠΑ. Θα προσπαθήσουμε να σπρώξουμε αυτές τις χώρες να συμμετάσχουν σε μία στρατιωτική επιχείρηση που θα ανακουφίσει αφάνταστα τα δεινά του συριακού λαού», κατέληξε ο Νάσαρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ