12-14/7: Ευγένιος Ονιέγκιν στο Μέγαρο Μουσικής - iefimerida.gr

12-14/7: Ευγένιος Ονιέγκιν στο Μέγαρο Μουσικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Όπερα του Θεάτρου Μπολσόι επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με τον Ευγένιο Ονιέγκιν, σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Ντμίτρι Τσερνιάκοφ και μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Βασίλι Σινάισκι.
Η επιθυμία να γράψει μουσική για «πραγματικούς, ανθρώπινους χαρακτήρες, όχι χάρτινες φιγούρες», οδήγησε τον Τσαϊκόφσκι στον Πούσκιν και στον Ευγένιο Ονιέγκιν. Περισσότερο και από το χαρακτήρα του επώνυμου ήρωα είναι το ψυχογράφημα της γοητευτικής Τατιάνας που διατρέχει την υστερο-ρομαντική όπερα που έγραψε ο Τσαϊκόφσκι χρησιμοποιώντας ως λιμπρέτο το έμμετρο μυθιστόρημα του Πούσκιν. Στο καρδιοχτύπι της νεαρής Τατιάνας, ενσάρκωση των αρετών της πιστής και αφοσιωμένης Ρωσίδας που θαυμάστηκε από γενιές συγγραφέων –ανάμεσά τους ο Ντοστογιέφσκι και ο Τολστόι-, βρήκε ο Τσαϊκόφσκι το ρυθμό για ένα από τα αρτιότερα λυρικά έργα του 19ου αιώνα. Το αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι πρωτοπαρουσιάστηκε στη Μόσχα το 1879, ενώ η Όπερα του Θεάτρου Μπολσόι το ανέβασε για πρώτη φορά μόλις δυο χρόνια αργότερα, το 1881.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη 1, 11521 Αθήνα, Τηλ: 302107282333, http://www.megaron.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ