Επεισόδια με φοιτητές και ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Παιδείας - iefimerida.gr

Επεισόδια με φοιτητές και ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Παιδείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενταση πριν από λίγο έξω από το υπουργείο Παιδείας, όταν φοιτητές επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στο κτίριο, όπου πραγματοποιούνταν σήμερα, Δευτέρα, από το πρωί συνάντηση της υπουργού κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων.

Η ομάδα των περίπου 50 φοιτητών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο, φώναζαν συνθήματα και πετούσαν μπουκάλια νερού και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς.

Τελικά πέρασαν την εξωτερική πύλη του κτιρίου, επιχείρησαν να μπουν μέσα με τις δυνάμεις της αστυνομίας να έχουν παραταχθεί στα σκαλιά του κτιρίου και εκεί ξεκίνησαν τα μικροεπεισόδια τα οποία συνεχιζονται ακομα και τώρα.

Νωρίτερα η υπουργός Παιδείας είχε τρίωρη συνάντηση με την αντιπροσωπεία των πρυτάνεων ΑΕΙ για τον νέο Νόμο - Πλαίσιο, η οποία απέβη άκαρπη.

Οι πρυτάνεις έθεσαν ως «κόκκινη γραμμή» τα θέματα των νέων Συμβουλίων Διοίκησης στα ΑΕΙ και την πρόταση για διορισμένο πρύτανη, αλλά η κυρία Διαμαντοπούλου τους απάντησε ότι δεν δέχεται «κόκκινες γραμμές».

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ