H κρίση επηρεάζει ακόμη και το IQ – Μειώνεται εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων - iefimerida.gr

H κρίση επηρεάζει ακόμη και το IQ – Μειώνεται εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων

H κρίση επηρεάζει ακόμη και το IQ – Μειώνεται εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη υγεία έχουν ήδη αποδειχθεί. Οπως προκύπτει τώρα όμως, τα σχετικά προβλήματα επηρεάζουν και τη νοητική κατάσταση ενός ανθρώπου, με τους επιστήμονες να μιλούν για συνέπειες που ισοδυναμούν με την απώλεια 13 μονάδων στο IQ.

Οι απλήρωτοι λογαριασμοί και οι λοιπές οικονομικές εκκρεμότητες δεν βγαίνουν εύκολα από το μυαλό εκείνου που τις αντιμετωπίζει. Αυτό έχει ως συνέπεια τη μείωση της ικανότητας σε άλλες υποχρεώσεις, όπως η εκπαίδευση ή ακόμη και η διαχείριση του χρόνου.

Η μόνιμη ενασχόληση με το οικονομικό πρόβλημα λοιπόν μοιάζει με απώλεια 13 μονάδων στο IQ, τα συμπτώματα μίας άυπνης νύχτας ή εκείνα του χρόνιου αλκοολισμού, σύμφωνα με τη νέα μελέτη του πανεπιστημίου του Γουόργουικ. Οπως αναφέρουν οι ειδικοί, αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι φτωχότεροι κάνουν σφάλματα ή παίρνουν λάθος αποφάσεις.

Η μελέτη ακόμη έδειξε πως εκείνοι που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα έχουν λιγότερες πιθανότητες να είναι συνεπείς στα ραντεβού τους, είναι λιγότερο αποδοτικοί στην εργασία τους και διαχειρίζονται με πιο κακό τρόπο τα οικονομικά τους. Μάλιστα όπως επεσήμαναν οι ερευνητές, δεν σημαίνει πως οι φτωχότεροι άνθρωποι είναι λιγότεροι ικανοί στις νοητικές εργασίες, αλλά η κατάσταση που αντιμετωπίζουν τους αλλάζει σε αυτό το βαθμό.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ