Πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου κρύβει η Μεγαλόνησος - iefimerida.gr

Πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου κρύβει η Μεγαλόνησος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περί τους 2.000... πρίνους και το 1,5 τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου κρύβει μέσα της η νοτιοδυτική Κρήτη, υποστηρίζει ο ερευνητής - καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης Αντώνης Φώσκολος

Τεράστιο ορυκτό πλούτο κρύβει η Κρήτη, σύμφωνα με τους ειδικούς. Περί τους 2.000... πρίνους και το 1,5 τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου κρύβει μέσα της η νοτιοδυτική Κρήτη, υποστηρίζει ο ερευνητής - καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης Αντώνης Φώσκολος. Ο διεθνούς απήχησης ερευνητής σε δηλώσεις του στην Κρήτη βλέπει με θετικό τρόπο τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα με σωστές κινήσεις θα ξεφύγει οριστικά από τα "δόντια" του ΔΝΤ και της τρόικας.

Παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να περάσει στους ετέρους το μήνυμα πως το ενεργειακό μέλλον τις Ευρώπης είναι η Βόρειος Αφρική, η Ανατολική Μεσόγειος και η Ελλάδα.

"Τελευταία υπάρχει μεγάλη κινητικότητα όσον αφορά την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας, ο οποίος πιστεύω ακράδαντα ότι θα μας βγάλει από το χρέος μας, αν τον αξιοποιήσουμε σωστά", δήλωσε ο κ. Φώσκολος.

Οπως εξήγησε, στο πλάνο υπάρχουν τρία κομμάτια. Το πρώτο είναι ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό πλούτο.

Το δεύτερο ότι τον ορυκτό πλούτο τον χρειάζεται η Ευρώπη και το τρίτο κομμάτι είναι η μεγάλη γεωπολιτική δύναμη που αποκτούμε. "Το φυσικό αέριο, που έχει η Ανατολική Μεσόγειος, δηλαδή η Κύπρος, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και ο Λίβανος, θα πρέπει να διοχετευτεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω Κρήτης".

Οπως τόνισε ο ερευνητής, "η Κρήτη αυτή τη στιγμή έχει ένα ''κλειδί'' τρομακτικό.

Στην περιοχή μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελλου, στην οποία θα γίνουν έρευνες, ''κρύβονται'' 1,5 τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου".

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ