Στουρνάρας στην Handelsblatt: Δεν χρειαζόμαστε κούρεμα, η Ελλάδα θα δοκιμάσει να ξαναβγεί στις αγορές το 2014 - iefimerida.gr

Στουρνάρας στην Handelsblatt: Δεν χρειαζόμαστε κούρεμα, η Ελλάδα θα δοκιμάσει να ξαναβγεί στις αγορές το 2014

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη γερμανική εφημερίδα Der Handelsblatt – που αναμεταδίδει και το Reuters- ότι η Ελλάδα θα δοκιμάσει τα νερά στις αγορές χεους στο δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Προϋπόθεση να έχει επιστρέψει η χώρα επιστρέψει στην ανάπτυξη το πρώτο εξάμηνο του έτους και εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα. "Θα ήταν μια μεγάλη επιτυχία που θα μας επέτρεπε να δοκιμάσουμε την αγορά με νέα έκδοση ομολόγων το β' εξάμηνο του 2014. Αρχικά με ένα μικρό ποσό, για να δοκιμάσουμε την αγορά" δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ερωτηθείς εάν η έκδοση θα ήταν της τάξης των 3-5 δισ. ευρώ, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι "μπορεί να είναι και μικρότερη".

Ο Υπουργός πρόσθεσε πως δεν είναι απαραίτητο να γίνει δεύτερο κούρεμα του χρέους διότι μπορεί να μειώσει το χρέος της με άλλους τρόπους, όπως η χαλάρωση των όρων στα υφιστάμενα πακέτα διάσωσής της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ