Independent για την αποφυλάκιση Μουμπάρακ : Οι επαναστάτες έκαναν μια τρύπα στο νερό - iefimerida.gr

Independent για την αποφυλάκιση Μουμπάρακ : Οι επαναστάτες έκαναν μια τρύπα στο νερό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Την ώρα της αποφυλάκισης του Χόσνι Μουμπάρακ και φυγάδευσης του με ελικόπτερο χθες, ο φακός απαθανάτισε τον ηγέτη να χαμογελά. Μετά από τόσα χρόνια συνεχών αναταραχών, οι περισσότεροι Αιγύπτιοι ένιωσαν ικανοποίηση με την χθεσινή εξέλιξη, γράφει η εφημερίδα Independent σε εκτενές της άρθρο.

Ωστόσο, για άλλους το χαμόγελο του πρώην δικτάτορα θα μπορούσε να είναι μία σκληρή απαγγελία κατηγορίας των θυσιών που έγιναν προκειμένου να εξασφαλιστεί η εκδίωξη του το 2011», συνεχίζει από το Κάιρο ο ανταποκριτής της εφημερίδας, Αλαστερ Μπιτς.

Τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στην χώρα μετέδωσαν πλάνα του 85χρονου ηγέτη να μεταφέρεται στο ελικόπτερο και στη συνέχεια να προσγειώνεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο. «Λυπάμαι βαθύτατα», δήλωσε στην εφημερίδα ο Χαζέμ Μπασιούνι, ακτιβιστής που ενεπλάκη σε συγκρούσεις στους δρόμους εναντίον του στρατού και της αστυνομίας προκειμένου να ανατραπεί ο Μουμπάρακ, καταλήγοντας ότι «με την χθεσινή αποφυλάκιση του είναι σαν να κάναμε μια τρύπα στο νερό».

Πέρσι, ο Μουμπάρακ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για το ρόλο του στη δολοφονία διαδηλωτών κατά τη διάρκεια εξεγέρσεων τον Ιανουάριο του 2011. Όμως, πριν από λίγους μήνες, το δικαστήριο αποδέχθηκε την έφεση των δικηγόρων του και διέταξε την επανεκδίκαση της υπόθεσης. Μέχρι φέτος τον Απρίλιο, ο πρώην αιγύπτιος ηγέτης είχε εκτίσει την προδικαστική μέγιστη περίοδο κράτησης του και κρατούνταν στην φυλακή μεταξύ άλλων για μια ξεχωριστή υπόθεση διαφθοράς. «Την εβδομάδα που διανύουμε, δύο δικαστικές αποφάσεις αφαίρεσαν την νομική αιτιολόγηση της κράτησης του, οδηγώντας έτσι στην αποφυλάκιση του ανατραπέντος ηγέτη. Βέβαια, εκκρεμεί η εκδίκαση του ύστερα από τις κατηγορίες για αμέτρητες δολοφονίες διαδηλωτών», σημειώνει το άρθρο του «Independent».

Σύμφωνα με τον αιγύπτιο πολιτικό αναλυτή Εμάντ Σανίν, «οι πρόσφατες εξελίξεις σηματοδοτούν τη νίκη των «αντεπαναστατικών» δυνάμεων, υποστηρίζοντας ότι η απελευθέρωση του Χόσνι Μουμπάρακ συμβολίζει την επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ