Στην αποπομπή του Στέλιου Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρεται το περιοδικό Economist, τονίζοντας ότι «είναι πολύ σπάνιο να παραιτηθεί ένας Ελληνας αξιωματούχος για ''ηθικούς λόγους''» και υποστηρίζει ότι η παραίτηση του κ. Σταυρίδη είναι ακόμη ένα σημάδι ότι οι αποκρατικοποιήσεις αλλά και το μέλλον της κυβέρνησης είναι ασταθή.
Σε άρθρο του με τίτλο «Ενας ήδη προβληματικός οργανισμός χάνει το αφεντικό του, ξανά», το περιοδικό αναφέρει πως η παραίτηση για «ηθικούς λόγους» του Στέλιου Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ λόγω της πτήσης του με το ιδιωτικό λιαρ τζετ του Δημήτρη Μελισσανίδη «αποτελεί εξαίρεση», καθώς όπως υποστηρίζει «πολύ σπάνια ένας Ελληνας αξιωματούχος αποπέμπεται για τέτοιους λόγους».
Ο Economist, αναφέρεται στο μέλλον των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα μετά την τρίτη παραίτηση προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ μέσα σε μόλις 13 μήνες, χαρακτηρίζοντας την απομάκρυνση το μέχρι πρότινος διοικητή του Ταμείου ως «ένα ακόμη σημάδι των προβλημάτων που μαστίζουν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα», ενώ παράλληλα αναφέρεται και στο μέλλον της κυβέρνησης Σαμαρά λέγοντας πως «η πολιτική είναι αμφιλεγόμενη και η κεντροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, έχει μόνο πλειοψηφία πέντε εδρών».
Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα αναφέρεται και στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ πως «θα ακυρώσει όλες τις αποκρατικοποιήσεις» και επισημαίνει πως «με τέτοιους ρυθμούς δεν θα είναι δύσκολο. Ο αρχικός στόχος των διεθνών δανειστών για 50 δισ. σε έσοδα μέχρι το 2016, ''κόπηκε'' στον πιο ρεαλιστικό στοχο των 15 δισ. ευρώ. Μόνο 5 δισ. έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής», ενώ κάνει λόγο και για την απόσυρση της Gazprom από τον διαγωνισμό για την ΔΕΠΑ.
Τέλος, ο Economist σχολιάζει τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο πακέτο διάσωσης, επισημαίνοντας πως «απλά είπε το προφανές».