Ferrari 458 Speciale: Όπως λέει και το όνομά της σπέσιαλ - iefimerida.gr

Ferrari 458 Speciale: Όπως λέει και το όνομά της σπέσιαλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ferrari 458 είναι εξ ορισμού εντυπωσιακή, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την ειδική έκδοσή της με την όχι ευφάνταστη αλλά χαρακτηριστική ονομασία Speciale. Η οποία δικαιολογείται από το ότι πρόκειται για την πιο δυνατή αλλά και την αεροδυναμικά πιο προχωρημένη 458.

Η νέα Ferrari 458 Speciale λοιπόν κινείται μεν από τον βραβευμένο V8 των 4.500 κυβικών, ο οποίος όμως για την περίσταση έχει φτάσει τους 605 ίππους στις φρενήρεις 9.000 στροφές. Μάλιστα πρόκειται για το ατμοσφαιρικό σύνολο με την μεγαλύτερη ειδική ισχύ (ίπποι ανά 1.000 κυβικά) παγκοσμίως, καθώς η αντίστοιχη τιμή του φτάνει το εντυπωσιακό νούμερο των 135 ίππων!

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το νούμερο των μόλις 2,13 κιλών ανά ίππο, καθώς το συνολικό βάρος της Speciale δεν ξεπερνά τα 1.300 κιλά, ενώ όλα τα παραπάνω μεταφράζονται σε ένα ξερό 3,0 για το 0-100 και σε 9,1 δεύτερα για το 0-200.

Παράλληλα το αεροδυναμικό τμήμα της Ferrari σε συνεργασία με τον Pininfarina εξέλιξε ειδικά για την 458 Speciale κινούμενα αεροδυναμικά βοηθήματα τόσο μπροστά όσο και πίσω, τα οποία επενεργούν κατά περίπτωση στα δυναμικά χαρακτηριστικά της. Σύμφωνα με τους μηχανικούς της ιταλικής εταιρείας η συγκεκριμένη τεχνολογία, που έχει τη βάση της στη Φόρμουλα 1, θα εφαρμόζεται από εδώ και στο εξής σε κάθε νέα Ferrari.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ