«Εκπροσωπείτε όσους ποντάρουν στην χρεοκοπία της Ελλάδας» - iefimerida.gr

«Εκπροσωπείτε όσους ποντάρουν στην χρεοκοπία της Ελλάδας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φωτιά στην προσπάθεια της κυβέρνησης για συναίνεση βάζει η νέα κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον πρώτο μάλιστα να ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους, κάνοντας λόγο ακόμα και για ...κλεπτοκρατία την εποχή της διακυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και για εκπροσώπηση από την τελευταία όσων ποντάρουν στην χρεοκοπία της χώρας.

Απαντώντας στον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη και τις αιχμές που είχε αφήσει για αλλαγή της στάσης του απέναντι στο μνημόνιο όσο ήταν βουλευτής και μετά την υπουργοποίησή του, ο κ.Οικονόμου, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση, στην οποία επιφύλασσε σκληρή γλώσσα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για 'μικρές κομματικές ιδιοτέλειες' και 'φαινομενικά ασήμαντες δηλώσεις' που υπηρετούν την 'αυτοεκπληρούμενη προφητεία' της χρεοκοπίας της Ελλάδας, επί ΠΑΣΟΚ, ώστε να επανέλθει αργότερα στην κυβέρνηση η ΝΔ. Ο κ.Οικονόμου, ταυτίζει ουσιαστικά τις επιδιώξεις της ΝΔ με εκείνες όσων ποντάρουν στη χρεοκοπία της χώρας, κάνοντας λόγο για «εγχώρια κλεπτοκρατία και συμμορίες, που αφού λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο την περίοδο 2004-2009, στη συνέχεια έβγαλαν τα λεφτά έξω, με σκοπό να τα ξαναφέρουν μετά τη χρεοκοπία, ώστε να αγοράσουν την Ελλάδα για ένα κομμάτι ψωμί!». Αναφερόμενος δε, στην πρόταση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για μείωση της φορολογίας, απαντά ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε τη συνέχιση της φοροκλοπής. «Είναι πια φανερό γιατί η ΝΔ έχει επιλέξει την εκπροσώπηση όσων ποντάρουν στην χρεοκοπία της Ελλάδας», συνεχίζει, αναρωτούμενος αν ο κ.Σαμαράς, που 'ως υπουργός δεν εγνώριζε πρόσωπα και πράγματα, έργα και ημέρες της κλεπτοκρατίας', «εξακολουθεί και σήμερα, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μην καταλαβαίνει τίποτα για τις επιδιώξεις και τη δράση της». Και όλα αυτά, την ώρα που ο προϊστάμενός του υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, επιχειρεί 'επίθεση φιλίας' στη ΝΔ, ζητώντας της να συμμετάσχει στην κατάρτιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, αλλά και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας...

Η ανακοίνωση του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών δεν έμεινε αναπάντητη, με τον Γιάννη Μιχελάκη να 'σηκώνει το γάντι' και να μιλά για 'ύβρεις' χωρίς επιχειρήματα και 'πολιτική μετάλλαξη' του κ.Οικονόμου. «Εφθασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι με το Μεσοπρόθεσμο διασφαλίζεται η έξοδος από το Μνημόνιο», είπε, παραπέμποντας σε συνέντευξη του Αναπληρωτή υπουργού στην 'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία', καλώντας τον παράλληλα να απαντήσει γιατί ψήφισε τους 'παραλογισμούς' –όπως τους χαρακτηρίζει- του εφαρμοστικού νόμου σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης, όπου τονίζει τη διαφωνία του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ