Η Google τιμά τον Γάλλο συνθέτη Κλώντ Ντεμπυσσύ με ένα μουσικό doodle - iefimerida.gr

Η Google τιμά τον Γάλλο συνθέτη Κλώντ Ντεμπυσσύ με ένα μουσικό doodle

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Αυγουστιάτικη πανσέληνο αλλά και στον Γάλλο συνθέτη Κλωντ Ντεμπυσσύ, με αφορμή τη συμπλήρωση151 χρόνων από τη γέννηση του, είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google.

Μία υπέροχη νυχτερινή εικόνα, με φόντο την πανσέληνο και μουσική υπόκρουση τις συνθέσεις του Ντεμπυσσύ, στολίζουν σήμερα την κεντρική σελίδα της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης.

Ο Κλωντ Ντεμπυσσύ γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου του 1862 στο Σεν Ζερμέν αν Λε, κοντά στο Παρίσι, και θεωρείται κύριος εκπρόσωπος του κινήματος του μουσικού ιμπρεσιονισμού, ενώ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μουσικής στη Δύση, αφού οι συνθέσεις του αποτέλεσαν τη μετάβαση από την ρομαντική εποχή στη μοντέρνα μουσική του 20ού αιώνα.

Το πιο σημαντικό, είναι ότι ο Ντεμπυσσύ, συνέθετε μουσική έχοντας ως πηγή έμπνευσης όχι ρυθμό, αλλά εικόνες και συναισθήματα, δίνοντας τους «φωνή». Παράλληλα χαρακτηριστικό γνώρισμα του Ντεμπυσσύ είναι ότι δεν χρησιμοποιούσε τις μείζονες και ελάσσονες κλίμακες του τονικού μουσικού συστήματος, αλλά προτιμούσε τις τροπικές κλίμακες (που συνδέονται με τις επιρροές του από τη μουσική της Αναγέννησης εκκλησιαστικοί τρόποι και αποτελούν δική του επινόηση) τις χρωματικές κλίμακες (κλίμακες που αποτελούνται μόνο από ημιτόνια) τις πεντατονικές κλίμακες (επίδραση της παραδοσιακής μουσικής της Άπω Ανατολής στο έργο του) καθώς και κλίμακα με ολόκληρους τόνους, η οποία είναι και το «σημείο κατατεθέν» του, μιας και είναι ο πρώτος που την χρησιμοποίησε συστηματικά.

Η Google τιμά τον Γάλλο συνθέτη Κλώντ Ντεμπυσσύ με ένα μουσικό doodle | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ