Σκέφτεσαι να κάνεις ελεύθερο κάμπινγκ; Τόλμα αν μπορείς! Συλλήψεις και πρόστιμα στους κατασκηνωτές από την Πολιτεία - iefimerida.gr

Σκέφτεσαι να κάνεις ελεύθερο κάμπινγκ; Τόλμα αν μπορείς! Συλλήψεις και πρόστιμα στους κατασκηνωτές από την Πολιτεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό διωγμό τελούν οι ελεύθεροι κατασκηνωτές στις τουριστικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας, καθώς σύμφωνα με απόφαση της Πολιτείας έτσι θα διατηρηθεί, όπως αναφέρουν προσφάτως εκδοθείσες αστυνομικές ανακοινώσεις, «η εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών».

Συστηματικές επιχειρήσεις-σκούπα της αστυνομίας από τις Κυκλάδες μέχρι την Κρήτη, τη Χαλκιδική και την Εύβοια έχουν «αποφέρει» δεκάδες συλλήψεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας (της Ντίνας Καράτζιου), «οι επιχειρήσεις σιγοντάρονται από μία σημαντική αλλαγή. Το διοικητικό πρόστιμο των 174 ευρώ, με διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο για τον τουρισμό, διπλασιάστηκε (300 ευρώ) και πέρασε στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Με τη σημαντική αυτή αλλαγή, ο εκάστοτε συλλαμβανόμενος κατασκηνωτής, αν δεν σπεύσει να πληρώσει εντός 10 ημερών, τότε το χρέος μετακυλίεται στην Εφορία. Οι Αρχές, δηλαδή, που χρόνια τώρα κάνουν τα στραβά μάτια σε πολεοδομικές παραβάσεις, δασικές καταπατήσεις σε τουριστικές περιοχές, εκβιάζουν για την άμεση πληρωμή ενός προστίμου, καθώς όσοι διευθετήσουν το χρέος της «παράβασης» εντός 10 ημερών, καταβάλλουν το ήμισυ του ποσού. Για όσους δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, θα προσθέσουν ακόμη ένα χρέος στις εισπρακτικές υπηρεσίες του κράτους».

Αντίθετοι σε αυτή την κίνηση της κυβέρνησης εμφανίζονται οι δήμαρχοι πολλών τουριστικών περιοχών της χώρας, οι οποίοι, παρ' ότι γνωρίζουν πως πρόκειται για παράνομη βάσει νόμου δραστηριότητα, βλέπουν τους ελεύθερους κατασκηνωτές ως μία όαση εν καιρώ κρίσης - μία όαση που δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ