Ο Γιώργος Κιμούλης μεταμορφώνεται σε διεφθαρμένο τραπεζίτη - iefimerida.gr

Ο Γιώργος Κιμούλης μεταμορφώνεται σε διεφθαρμένο τραπεζίτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο «Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν», γράφτηκε το 1896 και αντικατοπτρίζει την απαξίωση της ηθικής, την ανυπαρξία των συναισθημάτων και το ανελέητο κυνήγι χρήματος και δύναμης, που θα βρεθούν εν τέλει αντιμέτωπα με την αναζωογονητική δύναμη της νέας γενιάς και το δρόμο που θέλει να τραβήξει.

Το έργο που το είχαμε δει πριν λίγα χρόνια σε σκηνοθεσία του Τόμας Οστερμάγιερ στο Φεστιβάλ Αθηνών, επιστρέφει στο θεατρικό χάρτη της νέας σεζόν, αυτή τη φορά με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Σταμάτη Φασουλή.

Στην υπόθεση του έργου, ο τραπεζίτης Μπόρκμαν που φυλακίστηκε για κατάχρηση επιστρέφει στο σπίτι του, αποφασισμένος να μείνει κλεισμένος εκεί μέχρι το θάνατο του. Ο γιος του, η σύζυγός του και η αδελφή της ζωντανεύουν όλο το παρελθόν και μέσα σε μία νύχτα λύνεται ο γόρδιος δεσμός μιας ολόκληρης ζωής.

Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1933 από το Εθνικό Θέατρο με τον Αιμίλιο Βεάκη και την Κατίνα Παξινού.

Μετάφραση – σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής. Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη. Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη. Σχεδιασμός Φωτισμών: Λευτέρης Παυλόπουλος. Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Λύρας.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Γιώργος Κιμούλης, Ρούλα Πατεράκη, Σμαράγδα Σμυρναίου, Γιώργος Ζιόβας, Αμαλία Νίνου, Ελευθερία Μπενοβία, κ.α. Πηγή Click&Life

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ