Τουρισμός υπάρχει, υποδομές όχι: Σε άθλια κατάσταση τα αεροδρόμια της περιφέρειας - iefimerida.gr

Τουρισμός υπάρχει, υποδομές όχι: Σε άθλια κατάσταση τα αεροδρόμια της περιφέρειας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχετικοί φορείς και ειδικοί του τουριστικού κλάδου είχαν εδώ και καιρό εκφράσει εμφαντικά την αισιοδοξία τους για τα εντυπωσιακά μεγέθη των αναμενόμενων τουριστικών αφίξεων στη χώρα μας, που θα συνέβαλαν στην ανάκαμψη της δικής «βαριάς βιομηχανίας». Και πράγματι, το στοίχημα δείχνει να κερδίζεται, καθώς ο στόχος των 17,5 εκ. τουριστών μοιάζει καθ όλα εφικτός. Ωστόσο...

Ωστόσο, το ζητούμενο πλέον, τώρα που η τουριστική περίοδος οδεύει προς το τέλος της, είναι η διατήρηση των κεκτημένων και η επανάληψη του θαύματος σε βάθος χρόνου, ένας στόχος που υπονομεύεται όμως από την ίδια την Ελλάδα.

Αιτία ποια άλλη; Οι ακατάλληλες υποδομές και κατ' επέκταση οι αλγεινές εικόνες που εισπράττουν όσοι επισκέπτονται την Ελλάδα μέσω των περιφερειακών αεροδρομίων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα (του Δημήτρη Δελεβέγκου) στο Capital.gr, η εικόνα της... κατάρρευσης στοιχειοθετείται ως εξής:

«Στη Σκιάθο, το νησί των Σποράδων που πριν από μερικά χρόνια γυρίστηκε το μιούζικαλ «mamma mia», ορισμένοι από τους τοίχους αεροδρομίου "Παπαδιαμάντης" είναι ετοιμόρροποι... Μέσα στο Δεκαπενταύγουστο στο ασφυκτικά γεμάτο αεροδρόμιο Σκιάθου τουρίστες περίμεναν να επιβιβαστούν στην πτήση τους. Ωστόσο, ο χώρος του αεροδρομίου είναι τόσο περιορισμένος που πολλοί περίμεναν ακόμη και στον εξωτερικό χώρο κάτω από τον ήλιο. Την ίδια στιγμή οι τουαλέτες είτε υπολειτουργούσαν είτε ήταν κλειδωμένες, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να υφίστανται μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία.

Στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, που έχει γίνει γνωστό παγκοσμίως χάρη στη... γειτνίασή του με τον τοπικό οδικό άξονα, το μέγεθος του διαδρόμου και του επιβατικού σταθμού δεν επαρκεί για να εξυπηρετηθεί η αυξημένη επιβατική κίνηση. Και όπως αναφέρεται σε σχετική ερώτηση βουλευτή, καταγράφεται "έλλειψη πυρασφάλειας των κτηριακών εγκαταστάσεων, μηδενική πρόβλεψη διασωστικής επέμβασης μέσα στη λιμνοθάλασσα και αδυναμία πρόσβασης από το Λιμενικό Σώμα ως ορίζουν οι κανονισμοί".

Στην Κω, σε πρόσφατη νεροποντή το αεροδρόμιο έσταζε νερό, ενώ το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου, το περασμένο Πάσχα, οπότε δέχθηκε το πρώτο μεγάλο κύμα τουριστών, σχεδόν υπολειτουργούσε.

Προβλήματα παρουσιάζει και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το οποίο δύσκολα μπορεί να φιλοξενήσει πτήσεις charter, με τα έργα επέκτασής του, που ξεκίνησαν να εκτελούνται το 2006, να μην έχουν ακόμη ολοκληρωθεί».

Πλέον τα βλέμματα είναι στραμμένα στις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις των συνολικά 20 αερολιμένων της περιφέρειας, όπου προβλέπεται η επένδυση αρκετών εκατομμυρίων για έργα αναβάθμισης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ