Τι προτείνουν 42 νέοι για την κεντροαριστερά και τον Φρανσουά Ολάντ που παραπαίει [κείμενο] - iefimerida.gr

Τι προτείνουν 42 νέοι για την κεντροαριστερά και τον Φρανσουά Ολάντ που παραπαίει [κείμενο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προέρχονται κυρίως από το γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα. Δημοσιεύουν κείμενο με τίτλο «Ας δείξουμε θάρρος! Η έκκληση μια νεολαίας σε εγρήγορση» προκειμένου να ξυπνήσουν τα πνεύματα της γαλλικής κεντροαριστεράς που βρίσκεται σήμερα εν υπνώσει και γνωρίζει ημέρες ιδεολογικής παρακμής.

Το κείμενο περιλαμβάνει 200 προτάσεις εκ των οποίων ορισμένες αναμένεται να προκαλέσουν σάλο στη Γαλλία και όχι μόνο. Οι 42 συγγραφείς του κειμένου προέρχονται από το γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα αλλά και από τους Πράσινους και το κόμμα Europe Ecologie που συμμετέχουν στην παρούσα κυβέρνηση Ολάντ. Δείχνουν αποφασισμένοι να κάνουν ηχηρή παρέμβαση στον χώρο της κεντροαριστεράς. Ηλικίας κάτω των 35 ετών μπήκαν στον χώρο της πολιτικής επί εποχής Νικολά Σαρκοζί, αντέδρασαν στην ιδεολογική ακαμψία της Δεξιάς και δείχνουν αμήχανοι μπροστά στην πολιτική αφωνία της αριστεράς.

Σε μια από τις προτάσεις τους ζητούν την νομιμοποίηση της κάνναβης: «Πρέπει να επιτραπεί η χρήση της κάνναβης για θεραπευτικούς λόγους για άτομα που πάσχουν από ασθένειες όπως ο καρκίνος, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η επιληψία, η ανορεξία, το AIDS κλπ».

Πρόκειται για μια ιδέα που είχε ήδη προβληθεί από στελέχη της κυβέρνησης Ολάντ και είχε φέρει σε δύσκολη θέση τον γάλλο πρόεδρο με τις αντιδράσεις που προκάλεσε αλλά οι 42 νέοι δείχνουν αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια.

Μια άλλη πρόταση που θα προκαλέσει αντιδράσεις αφορά «την αυτόματη απόλυση κάθε δημοσίου υπαλλήλου που καταδικάζεται για ρατσιστική βία καθώς και απόλυση κάθε δημοσιογράφου στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις του δημόσιου τομέα».

Στην πρόταση 49 επιτίθενται στο Πρώτο Κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης που παρουσιάζει πληθώρα τηλεριάλιτυ και ζητούν να ληφθούν μέτρα.

Στην πρόταση 40 και 41 ζητούν την ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ένα ταμπού για τις εκάστοτε σοσιαλιστικές κυβερνήσεις της Γαλλίας.

Οι 42 νέοι τίθεται κατά των πολλαπλών θέσεων στα δημόσια αξιώματα για τους γάλλους πολιτικούς (στη Γαλλία π.χ. ένας βουλευτής ή υπουργός μπορεί να είναι ταυτόχρονα δήμαρχος), ζητούν αλλαγή του εκλογικού νόμου, υποχρεωτική ψήφο για ορισμένες εκλογικές αναμετρήσεις.

Το κείμενο «Ayons l'audace! L'appel d'une jeunesse vigilante», θα δημοσιευτεί στις 20 Αυγούστου στα γαλλικά από τις εκδόσεις L'Encyclopédie du socialisme ενώ υπάρχει και σχετική σελίδα στο ιντερνετ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ