Προπηλακισμοί και Μεσοπρόθεσμο κρατούν την κυβέρνηση στην Αθήνα - iefimerida.gr

Προπηλακισμοί και Μεσοπρόθεσμο κρατούν την κυβέρνηση στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο κλεινόν άστυ θα παραμείνουν φέτος το καλοκαίρι τα μέλη της κυβέρνησης, που συνειδητοποιούν τώρα ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην από πέρσι, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους καλούσε να κάνουν διακοπές 'χωρίς τύψεις'. Φέτος, τα περιθώρια έχουν στενέψει, τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του μεσοπρόθεσμου είναι ασφυκτικά και την ίδια ώρα, οι προπηλακισμοί πολιτικών όπου σταθούν και όπου βρεθούν, συνεχίζονται. Έτσι, οι υπουργοί αναμένεται να περιοριστούν σε μικρές αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα, ή το πολύ πολύ στα λεγόμενα 'long weekends', συνδυάζοντάς τα με κάποια κυβερνητική υποχρέωση ή 'επίσκεψη εργασίας', ώστε να μην προκαλέσουν τα πλήθη...

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Πέμπτης, μετά το πέρας πολύωρης κυβερνητικής σύσκεψης, ο κ.Παπανδρέου έδωσε το στίγμα της 'εγρήγορσης', ζητώντας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο να βρίσκεται στο γραφείο του καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Την ίδια ώρα, τόσο ο σχεδιασμός του κυβερνητικού έργου που είχε προηγηθεί στη σύσκεψη, όσο το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι κάθε μέρα θα πρέπει να φέρνει τα αποτελέσματα μίας εβδομάδας, προϊδεάζει για κάτι ανάλογο τους υπουργούς που πρέπει να 'τρέξουν' τις εκκρεμότητες του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ως το τέλος του Αυγούστου. Στο ίδιο κλίμα, οι υπουργοί φέρονται να έχουν τεθεί στη διάθεση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σωτήρη Λύτρα, ακόμα και για τις περίπου 15 ημέρες που θα παραμείνει κλειστή η Βουλή. Έτσι, οι 'άδειες' θα παραμείνουν κατά πάσα πιθανότητα όνειρο θερινής νυκτός για τους κυβερνητικούς...

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός, που προς το παρόν παραμένει και εκείνος εντός των τειχών (αν και θεωρείται βέβαιο πως θα ξεκλέψει λίγες ημέρες, έστω και αν τις συνδυάσει με δουλειά, όπως έκανε πέρσι στην Πάρο), συνεχίζει τις συσκέψεις επί συσκέψεων με υπουργούς του, βλέποντας κατά σειρά την Παρασκευή την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τις προωθούμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (παρουσία και του συμβούλου του και πρώην υφυπουργού Γιάννη Πανάρετου, που είχε συμβάλει σημαντικά στην εκπόνηση του νομοσχεδίου), τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη που τον ενημέρωσε για τις πρόσφατες επαφές του στο εξωτερικό και τον Ευάγγελο Βενιζέλο (από κοινού με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη) με τον οποίο συζήτησε αφενός την προετοιμασία του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας, αφετέρου τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Νωρίτερα, είχε δεχθεί στο γραφείο του τους βουλευτές Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα και Ηρακλείου Μανόλη Στρατάκη του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους συζήτησε σειρά επιμέρους θεμάτων, γενικής πολιτικής και τοπικά των περιφερειών τους. Από την ατζέντα δεν έλειψαν και οι επιθέσεις κατά βουλευτών της συμπολίτευσης, ενώ συζητήθηκαν ακόμα θέματα ανάπτυξης, υλοποίησης έργων του ΕΣΠΑ κ.α. Ειδικά με τον κ.Στρατάκη που έθεσε συγκεκριμένους προβληματισμούς για την ανάπτυξη σε επίπεδο πρωτογενούς τομέα στην περιοχή του, θα ακολουθήσει και έτερη συνάντηση, αυτή την φορά με τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ