Στο ΣΥΡΙΖΑ ακονίζουν τα μαχαίρια της αντιπολίτευσης ενόψει ΔΕΘ - iefimerida.gr

Στο ΣΥΡΙΖΑ ακονίζουν τα μαχαίρια της αντιπολίτευσης ενόψει ΔΕΘ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κανονικούς ρυθμούς εργασίας επιστρέφουν από Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του ρίχνοντας από δω και στο εξής όλο το βάρος στον προγραμματικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι η πλειοψηφούσα άποψη εντός του κόμματος συμπυκνώνεται στο ότι «το σκληρό αντιπολιτευτικό ροκ και μόνο δεν επαρκεί για την κατάκτηση της πρωτιάς».

Το πρώτο «κρας τεστ» του φθινοπώρου για την αξιωματική αντιπολίτευση και για τη δυνατότητά της να δείξει τις δυνάμεις της και τις ικανότητές της είναι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ήδη η ομάδα προετοιμασίας για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα εστιάζει στα όσα ο ίδιος θα πει το βράδυ του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου, αλλά και στη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει το μεσημέρι της επόμενης μέρας.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει μέρος από την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με μία σειρά θεμάτων όπως η παιδεία, η υγεία , οι ιδιωτικοποιήσεις, η τοπική αυτοδιοίκηση, η ανεργία , οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα, -ως προπομπός των νέων πρωτοβουλιών -που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα με παρεμβάσεις του κόμματος ενός και εκτός Βουλής. Πάντως, όπως εξήγησε στο iefimerida.gr κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου " ένα κομμάτι του προγράμματος έχει παρουσιαστεί ήδη, με τις θεματικές εκδηλώσεις που προηγήθηκαν τον Ιούνιο", υπενθυμίζοντας τις ομιλίες του προέδρου για τα ΜΜΕ, τη φτώχεια, τη Δημόσια Διοίκηση, τους θεσμούς κ.α σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει τις αμέσως επόμενες μέρες να αναδείξει σε μείζον πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών , για το οποίο και αναμένεται -με το άνοιγμα της Βουλής - να ζητήσει αμέσως να ψηφιστεί νόμος ο οποίος θα απαγορεύει τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο προγραμματισμός της Κουμουνδούρου θα κωδικοποιηθεί και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στις 31 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου, με τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική ετοιμότητα ενόψει του... δύσβατου φθινοπώρου για την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ