Με σκόρερ τον Μήτρογλου η Ελλάδα κέρδισε 2-0 την Αυστρία στο Σάλτσμπουργκ [βίντεο] - iefimerida.gr

Με σκόρερ τον Μήτρογλου η Ελλάδα κέρδισε 2-0 την Αυστρία στο Σάλτσμπουργκ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου που σκόραρε δύο φορές η Εθνική μας ομάδα επικράτησε σε φιλικό 2-0 εκτός έδρας της Αυστρίας και έδειξε την... δύναμή της ενόψει της συνέχειας των προκριματικών του Μουντιάλ.

Έτσι ξεκίνησε

Με σχήμα 4-3-2-1 κατέβασε την Εθνική μας στο ματς με την Αυστρία ο Σάντος. Ο Καρνέζης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Τοροσίδης και αριστερό ο Χολέμπας. Οι Παπασταθόπουλος και Σιόβας αποτέλεσαν τα δύο στόπερ. Αμυντικό χαφ ήταν ο Κατσουράνης, οι Μανιάτης και Ταχτσίδης εσωτερικοί μέσοι, στα χαφ οι Κονέ και Χριστοδουλόπουλος και φορ ο Μήτρογλου.

Καλύτεροι οι Αυστριακοί και με δοκάρι

Οι Αυστριακοί μπήκαν πιο δυνατά από την Ελλάδα στο παιχνίδι και έφτιαξαν φάσεις για γκολ. Το χάιλαιτ τους ήταν στο 17' όταν μετά από ένα δυνατό και πολύ καλό χτύπημα φάουλ από τον Αλάμπα με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι μετά από απόκρουση του Καρνέζη. Στο 24' ο γκολκίπερ της Εθνικής είπε "όχι" σε σουτ του Γιουνούζοβιτς με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να πρεσάρουν αρκετά τους παίκτες του Σάντος που είχαν προβλήματα στον άξονα αλλά σε ζητήματα κατοχής της μπάλας και κυκλοφορίας.

Ανέβηκε η Εθνική και σκόραρε...

Στο 39' όμως η Εθνική μας έμελλε να πιάσει... αδιάβαστους τους Αυστριακούς. Η πάσα πάρε-βάλε του Κατσουράνη που βγήκε από τον χώρο της μεσαίας γραμμής οδήγησε στην επίτευξη του γκολ από τον Μήτρογλου, που έμεινε όρθιος και με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0 για την Ελλάδα. Είχαν προηγηθεί και άλλες προσπάθειες των διεθνών μας. Γενικότερα στο πρώτο μέρος αν και οι διεθνείς μας παρουσίασαν εκ νέου προβλήματα ανάπτυξης και σωστής κυκλοφορίας της μπάλας και έδειξαν να... ψάχνονται ακόμα βρήκαν τον τρόπο να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία.

Ξανά γκολ από Μήτρογλου, δοκάρια οι Τζιόλης και Χολέμπας

Οι Αυστριακοί έκαναν αλλαγές με το... καλημέρα του Β' μέρους και επεδίωξαν εκ νέου να πρεσάρουν για τα καλά την Εθνική μας ομάδα. Παρά τις φάσεις όμως της Αυστρίας και την πίεση που άσκησε με κύριο "όπλο" τον Ίβανσιτς η Εθνική είχε πάλι την απάντηση.

Στο 67' ο Χολέμπας έκανε ωραία κίνηση και έδωσε την μπάλα στον Μήτρογλου που εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ με τον Άντλερ να είναι ανήμπορος να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του αν και την απέκρουσε προσωρινά. Έτσι έγινε το 0-2. Σα να μην έφτανε αυτό για τους Αυστριακούς στο 73' ο Τζιόλης είχε ένα πολύ καλό σουτ στο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι και στο 86' με ένα δυνατό σουτ από τον Χολέμπας. Είναι ενδεικτικό πως στα τελευταία λεπτά οι διεθνείς μας απέδωσαν αρκετά καλό ποδόσφαιρο. Δημιουργικά και επιθετικά έβγαλαν θετικό πρόσημο, έφτιαξαν φάσεις για να σκοράρουν και άλλα τέρματα και άφησαν υποσχέσεις για τα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Το δίχως άλλο το πρόσωπο της Εθνικής στην επανάληψη ήταν σαφώς πιο καλό από το πρώτο... Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν βέβαια ο Μήτρογλου με τον φορ του Ολυμπιακού να κάνει ένα ώριμο και μεστό παιχνίδι με 2 τέρματα. Στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα η Ελλάδα πάντως θα μπορούσε να είχε βάλει τουλάχιστον άλλα 2 γκολ...

πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ