Aπό κόσκινο θα περάσουν οι επιτροπές που θα συγκροτηθούν από τον Ειδικό Διαχειριστή της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη τις 577 αιτήσεις των υποψηφίων της πρώτης προκήρυξης πρόσληψης προσωπικού που θα εργαστεί στο μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης και οι οποίοι συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια.
Το στάδιο αυτό είναι το επόμενο που θα πρέπει να ακολουθηθεί μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα (δείτε τα ονόματά τους ΕΔΩ) των επιτυχόντων στην προσπάθεια να υπάρξει εκπομπή κανονικού προγράμματος από τη Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ).
Οπως είχε τονιστεί και κατά τη δημοσιοποίηση της σχετικής λίστας η ανακοίνωση των ονομάτων δεν συνιστά και πρόσληψη, καθώς οι επιτυχόντες υποψήφιοι καλούνται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους και τα προσόντα που είχαν αναγράψει ότι διαθέτουν στη σχετική αίτηση προσκομίζοντας για έλεγχο τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Σε περίπτωση που δεν προσκομιστούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή αυτά που θα προσκομισθούν δεν αποδεικνύουν τα δηλωθέντα κριτήρια ή τις ιδιότητες πρόσληψης, ο υποψήφιος διαγράφεται από τους πίνακες κατάταξης.
Οπως τόνισε ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής το πρωί της Τετάρτης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ή διαδικασία συγκρότησης των σχετικών επιτροπών έχει ήδη ξεκινήσει και σαν έργο τους θα έχουν την παρακολούθηση των αιτήσεων. Αφου ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα ακολουθήσουν οι προσλήψεις.
Καψής: Δεν αποκλείεται να έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις στις αιτήσεις
Ο κ. Καψής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις στις αιτήσεις για πρόσληψη στον ενδιάμεσο φορέα και ανέφερε ότι αυτά θα ελεγχθούν. Είπε, μάλιστα, ότι για τον λόγο αυτόν δημοσιεύτηκαν και τα μόρια, ώστε «να μπορεί ο καθένας να βλέπει και αν αισθάνεται ότι ο ίδιος έχει περισσότερα μόρια και πρέπει να ελεγχθεί και ενδεχομένως επειδή έχει κάνει κάποιο λάθος στην αίτηση, έχει πατήσει ένα λάθος κουμπί, ξέρετε είναι ηλεκτρονικές αυτές οι αιτήσεις, να μπορεί να ζητήσει να μετρήσουν ξανά τα δικά του τα μόρια και να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει».
Από τα λάθη που ενδεχομένως υπάρχουν στις αιτήσεις θα εξαρτηθεί και η ημερομηνία έναρξης κανονικού προγράμματος από το μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης με τον Παντελή Καψή να σημειώνει πως αν δεν υπάρχουν πάρα πολλά λάθη, η εκπομπή προγράμματος είναι θέμα ημερών.
Παράλληλα, ο υφυπουργός για τη Δημόσια Τηλεόραση απηύθυνε έκκληση να ανοίξει το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή, προκειμένου, όπως επεσήμανε, να προσληφθούν άλλοι 1.400 υπάλληλοι.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ σημειώνουν ότι «στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής δεν υπάρχει κατάληψη, λειτουργεί κανονικά ο σταθμός και υπάρχει μια στοιχειώδης περιφρούρηση του χώρου, καθώς εκεί υπάρχει εξοπλισμός που είναι χρεωμένος σε συγκεκριμένα άτομα».
Ομως, οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ εκφράζουν και ενστάσεις σε ότι αφορά τη μοριοδότηση ατόμων που βρίσκονται στη λίστα των 577 και την αξιοπιστία της σειράς κατάταξης.
Η πρόταση Καψή για τη συγκρότηση του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ
Τις προηγούμενες ημέρες είχαν ανακοινωθεί η διευθυντική ομάδα (που θα πλαισιώσει τον Ειδικό Διαχειριστή, Γκίκα Μάναλη) καθώς και η πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τη συγκρότηση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ.
Συγκεκριμένα, οι προτεινόμενοι για το Εποπτικό Συμβούλιο είναι οι εξής:
- Αννα Δαμιανίδη,
- Ανδρέας Ζούλας,
- Τατιάνα Καραπαναγιώτη,
- Λουκάς Καρυτινός,
- Σίμος Σιμόπουλος,
- Θεόδωρος Φορτσάκης και
- Χρήστος Χωμενίδης.
Οι Αννα Διαμιανίδη και Ανδρέας Ζούλιας είναι δημοσιογράφοι, με την πρώτη να έχει ασχοληθεί και με τη συγγραφή και τη μετάφραση βιβλίων. Η Τατιάνα Καραπαναγιώτη έχει εργαστεί ως παραγωγός ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών, ενώ το Μάιο του 2012 είχε διαταλέσει υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού.
Ο Λουκάς Καρυτινός εργάζεται στην Εθνικη Λυρική σκηνή ως μουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής, ενώ έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τα λυρικά θέατρα Βερολίνου, Βαρκελώνης, Κολωνίας και Ρώμης. Ο Σίμος Σιμόπουλος είναι Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από το 2010 και διετέλεσε Υπηρεσιακός υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το 2012.
Ο Θεόδωρος Φορτσακης είναι πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, εμπειρογνώμων του Συμβουλίου της Ευρώπης και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα διοικητικού δικαίου (1990-1991).
Ο Χρήστος Χωμενίδης είναι συγγραφέας με τα βιβλία του να έχουν μεταγραστεί στα γαλλικά, τα ιταλικά, τα λιθουανικά, τα τουρκικά και τα εβραϊκά.