Süddeutsche Zeitung: Είναι απλά θέμα χρόνου η νέα βοήθεια προς την Ελλάδα - iefimerida.gr

Süddeutsche Zeitung: Είναι απλά θέμα χρόνου η νέα βοήθεια προς την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Απλά θέμα χρόνου» είναι κατά την γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung η παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η εφημερίδα προχωρά στη διατύπωση δύο βασικών ερωτημάτων. Πρώτον αν θα υπάρξει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους και δεύτερον αν και πότε θα χρειαστεί νέα βοήθεια η Ελλάδα.

Επικαλούμενο και το εσωτερικό έγγραφο της Bundesbank, το δημοσίευμα τοποθετεί χρονικά την όλη συζήτηση στις αρχές του 2014 και αναφέρει ότι δεδομένου το θέμα είναι αρκετά διαφιλονικούμενο πολιτικά, καθώς θα έπληττε κυρίως τους ευρωπαίους φορολογούμενους, θεωρείται πιο πιθανό σενάριο να υπάρξει μία νέα δανειακή βοήθεια, να γίνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων, αλλά και μείωση των επιτοκίων.
Ο Γιοργκ Κρέμερ, επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank, υπολογίζει το ύψος του χρηματοδοτικού κενού στα 2,1 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος και στα 2,3 δισ. ευρώ για το 2014. Ο ίδιος εκτιμά ότι οι περισσότεροι επενδυτές περιμένουν ένα νέο σχέδιο χρηματοδότησης μέσα στους επόμενους 6 με 12 μήνες. Τέλος, αξιοσημείωτη είναι και η εκτίμηση του Γερμανού οικονομολόγου ότι ακόμη και ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει το σύνολο της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ