Kέρι σε Σαμαρά: Θαυμάζω εσένα και όλους τους Ελληνες για τις προσπάθειες που κάνετε - iefimerida.gr

Kέρι σε Σαμαρά: Θαυμάζω εσένα και όλους τους Ελληνες για τις προσπάθειες που κάνετε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο πριν τις 20:20 της Πέμπτης ολοκληρώθηκε το κρίσιμο πρώτο ραντεβού του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσινγκτον με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Σύμφωνα με το mega η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σε θετικό και θερμό κλίμα με τον κ. Κέρι να εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που καταβάλει για να βγει από την κρίση.

«Σε θαυμάζω τόσο εσένα όσο και τον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που κάνετε», φέρεται να είπε ο Τζον Κέρι στον Ελληνα πρωθυπουργό ο οποίος μετά το τέλος της συνάντησης αρκέστηκε να πει ότι το κλίμα ήταν πάρα πολύ θετικό.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα διμερών σχέσεων των δύο χωρών αλλά και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή (Βαλκάνια και νοτιανατολική Μεσόγειο). Η ίδια πρόσθεσε πως αναφέρθηκαν και στους «τρόπους προώθησης της αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τη σημασία (για τις ΗΠΑ) να έχει έναν ισχυρό σύμμαχο του ΝΑΤΟ στην περιοχή».

Οι δυο άντρες έκαναν επιθεώρηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και συζήτησαν διεξοδικά τα ανοιχτά θέματα του Σκοπιανού, του Κυπριακού, των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τις προκλήσεις του Αιγαίου ενώ πρόθεση της αμερικανικής πλευράς ήταν να τεθεί στο τραπέζι και το θέμα της ΑΟΖ, παρά το γεγονός ότι δεν είχε περιληφθεί επίσημα στην ατζέντα.

Το κρίσιμο ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα είναι προγραμματισμένο για τις 21:55 ώρα Ελλάδος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ