Ο.Ρεν: «Η Κομισιόν θα δημιουργήσει Ευρωπαϊκό οίκο αξιολόγησης» - iefimerida.gr

Ο.Ρεν: «Η Κομισιόν θα δημιουργήσει Ευρωπαϊκό οίκο αξιολόγησης»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης βρίσκεται στα σκαριά, όπως αποκάλυψε ο επίτροπος Ολι Ρεν σε συνέντευξή του στην φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat. Ο κ.Ρεν δήλωσε «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνά τις δυνατότητες και επεξεργάζεται τους τρόπους για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης».Διευκρίνισε πάντως ότι μια έκθεση της Κομισιόν για το ζήτημα αυτό θα δοθεί στη δημοσιότητα το φθινόπωρο. Στη συνέντευξη του ο επίτροπος υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «οι τρεις μεγάλοι αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης αντιμετωπίζουν τη λειτουργία των οικονομιών της ευρωζώνης λίγο διαφορετικά από όσο εμείς εδώ».

Επιπλέον είπε ότι το ΔΝΤ πιθανότατα δεν θα δεχθεί τις εγγυήσεις που ζητεί η φινλανδική κυβέρνηση για να χορηγήσει περαιτέρω δάνεια στην Ελλάδα. «Το ΔΝΤ είναι ένας από τους συντελεστές του μηχανισμού διάσωσης των υπερχρεωμένων οικονομιών της ευρωζώνης, αλλά δεν είναι σε καμιά περίπτωση ασήμαντος συντελεστής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ