Κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα στο δεύτερο κύκλο επαφών του Σαμαρά στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα στο δεύτερο κύκλο επαφών του Σαμαρά στις ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα έδειξε το δημοσιογραφικό επιτελείο της «Washington Post» πρώτος σταθμός των συναντήσεων που θα είχε επί αμερικανικού εδάφους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας στην Ουάσινγκτον όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μια σε βάθος κουβέντα με το δημοσιογραφικό επιτελείο της εφημερίδας για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με δεκαπέντε σημαίνοντα πρόσωπα του think tank CSIS (Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών).

Τις επόμενες ώρες ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί για λίγο στη Νέα Υόρκη όπου θα δειπνήσει με 20 ανώτατα στελέχη επενδυτικών ομίλων οι οποίοι διαθέτουν συνολικά επενδυτικά κεφάλαια 850 δισ. ευρώ.

Στόχος της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να συζητηθούν οι επενδυτικές προοπτικές που δημιουργούνται στη χώρα μας.

Αρκετές από τις εταιρείες που έχουν προσκληθεί είναι ήδη ενεργές επενδυτικά στην Ελλάδα, ενώ άλλες συζητούν την πιθανότητα να επενδύσουν στο άμεσο μέλλον.

Για αυτό το λόγο, «παρών» θα είναι και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, προκειμένου να ενημερώσει για τον νέο επενδυτικό νομό.

Παράλληλα, μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας κάνουν λόγο για αναβάθμιση, από την πλευρά των ΗΠΑ, της επίσκεψης της Eλληνα πρωθυπουργού, με αφορμή τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι και τη σύνθεση της αμερικανικής αντιπροσωπείας κατά τη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο στο Οβάλ γραφείο.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η αμερικανική αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιού, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σμιθ, τη σύμβουλο Ασφαλείας Σούζαν Ράις, τη σύμβουλο για θέματα διεθνούς οικονομίας και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Κάρολι Άτκινσον και τα στελέχη του Λευκού Οίκου για ευρωπαϊκά ζητήματα, Κάρεν Ντόνφριντ και Μάικλ Σέσαμς.

Στην επίσκεψη του κ. Σαμαρά στις ΗΠΑ αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Μιχάλη Ιγνατίου για τις αυριανές συναντήσεις που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός με την αμερικανική ηγεσία.

«Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Ουάσινγκτον υπογραμμίζει την ισχυρή σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας», απάντησε Τζεν Ψάκη, προσθέτοντα πως η αμερικανική πλευρά «θα επαναβεβαιώσει τη στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, καθώς αυτή εφαρμόζει σημαντικές δομικές μεταρρυθμίσεις για να οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον για τον λαό της».

Οσον αφορά την ατζέντα της συνάντησης η κυρία Ψάκη είπε πως οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι η συνεργασία στον αμυντικό τομέα, οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και θέματα περιφερειακής συνεργασίας.

Η συνάντηση στον Λευκό Οίκο είναι προγραμματισμένη για αύριο το μεσημέρι τοπική ώρα (21:55 ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση θα διαρκέσει 55 λεπτά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ