Έτσι «αποτελειώνει» χώρες το Πεντάγωνο: Θέλει να πουλήσει όπλα αξίας $2.7 δισ. στο υπό κατάρρευση Ιράκ - iefimerida.gr

Έτσι «αποτελειώνει» χώρες το Πεντάγωνο: Θέλει να πουλήσει όπλα αξίας $2.7 δισ. στο υπό κατάρρευση Ιράκ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις στρατιωτικές επιλογές του απέναντι στο φλέγον πρόβλημα που λέγεται «Συριακός Εμφύλιος» επιδιώκει να ενισχύσει το αμερικανικό Πεντάγωνο, στέλνοντας όπλα αξίας 2.7 δισ. δολαρίων στο πολύπαθο Ιράκ, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται ένα βήμα... μετά το χείλος του γκρεμού.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο Agence France Presse, η συμφωνία περιλαμβάνει την πώληση 681 αντιαεροπορικών πυραύλων Στίνγκερ, 40 πυροδοτητών, 3 Χωκ αντιαεροπορικών οπλικών συστημάτων και 216 αντιαεροπορικών πυραύλων επίσης τύπου Χωκ.

Στρατηγικός στόχος αυτής της κίνησης είναι η ανάσχεση των Ιρανικών προμηθειών προς τη Συρία μέσω του εναέριου χώρου του Ιράκ.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου: «Αυτή η κίνηση θα δώσει στο Ιράκ τη δυνατότητα να συμβάλει αμυντικά στην ευρύτερη περιοχή, να μειώσει την ευαλωτότητά του απέναντι σε ενδεχόμενες εναέριες επιθέσεις, όπως επίσης να συνδράμει πιο αποτελεσματικά στη συνεργασία ανάμεσα στην κυβέρνηση του Ιράκ, τις ΗΠΑ και τους λοιπούς συμμάχους».

Το δε Ιράκ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία ολοκληρωτικής κατάρρευσης, με τους Κούρδους να δρουν αυτόνομα και τις σεκταριστικές μάχες να αγγίζουν τα επίπεδα του 2006...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ