Η «άλλη» Μέρκελ: Καλή μαγείρισσα και επίμονη κηπουρός δηλώνει η Καγκελάριος - iefimerida.gr

Η «άλλη» Μέρκελ: Καλή μαγείρισσα και επίμονη κηπουρός δηλώνει η Καγκελάριος

Η «άλλη» Μέρκελ: Καλή μαγείρισσα και επίμονη κηπουρός δηλώνει η Καγκελάριος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι γνωστή ως μία σκληρή πολιτικός. Αλλά με τις εκλογές της Γερμανίας να πλησιάζουν, οι Χριστιανοδημοκράτες αποφάσισαν να «μαλακώσουν» το προφίλ της Ανγκελα Μέρκελ. Η Καγκελάριος λοιπόν περιγράφει τον εαυτό της ως καλή νοικοκυρά, που περνά πολλές ώρες στην κουζίνα και τον κήπο του σπιτιού της.

«Μου αρέσει να μαγειρεύω. Τα αγαπημένα μου φαγητά είναι πατατόσουπα και ρολό κιμά. Ο σύζυγός μου σπάνια παραπονιέται», γράφει η Μέρκελ στο προεκλογικό φυλλάδιο του κόμματός της. Παράλληλα αναφέρει καλλιεργεί λαχανικά στον κήπο της, ενώ λατρεύει την κλασική μουσική ιδιαίτερα την όπερα.

Η ίδια θέλει μεν να αλλάξει λίγο την εικόνα της, αλλά ο Πέερ Στάινμπρουκ δεν αλλάζει στάση. Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών κατηγόρησε την Καγκελάριο πως εξαιτίας της εκπαίδευσης που έλαβε στην πρώην Ανατολική Γερμανία δεν έχει «πάθος για την Ευρώπη».

Η απάντηση των Χριστιανοδημοκρατών ήταν άμεση. Τόνισαν ότι ο Στάινμπρουκ αποδεικνύει πως «δεν γνωρίζει καλά, όχι μόνο την Καγκελάριο αλλά ούτε και τους ανθρώπους της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, τους οποίους προσβάλει γιατί ποθούσαν την ελευθερία που πρόσφερε η δυτική Ευρώπη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ