Ερευνητές «ζωγράφισαν» τη μικρότερη Μόνα Λιζα στον κόσμο: Εχει το μέγεθος ανθρώπινης τρίχας - iefimerida.gr

Ερευνητές «ζωγράφισαν» τη μικρότερη Μόνα Λιζα στον κόσμο: Εχει το μέγεθος ανθρώπινης τρίχας

Ερευνητές «ζωγράφισαν» τη μικρότερη Μόνα Λιζα στον κόσμο: Εχει το μέγεθος ανθρώπ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μικρότερο αντίγραφο του διάσημου πορτρέτου της Μόνα Λίζα δημιούργησαν ερευνητές από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Τζόρτζια. Το μοναδικό αυτό αντίγραφο έχει μέγεθος μόλις 30 μικρά,όσο μία ανθρώπινη τρίχα.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν την τεχνική της Θερμοχημικής Νανολιθογραφίας (TCNL), προκαλώντας χημικές αντιδράσεις σε νανοκλίμακα. Οσο μεγαλύτερη ήταν η θερμότητα σε κάθε σημείο της επιφάνειας, τόσο πιο ανοιχτόχρωμο γινόταν κι έτσι ελέγχοντας το βαθμό της θερμότητας σε κάθε σημείο, δημιούργησαν διαφορετικές «διαβαθμίσεις» σχεδιάζοντας έτσι το διάσημο έργο του Ντα Βίντσι.

Η Θερμοχημική Νανολιθογραφία είναι μία μέθοδος που απαιτεί κοινό εργαστηριακό εξοπλισμό κι έτσι η τεχνική από μόνη της είναι αρκετά εύκολη, ανοίγοντας το δρόμο για πιθανή εφαρμογή της στη νανοβιομηχανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ