Σταυρόλεξα και sudoku προτείνουν εδώ και χρόνια οι ειδικοί για ένα «γυμνασμένο» νου. Τώρα ένας συνάδελφός τους έχει καλύτερη ιδέα. Υποστηρίζει πως η σεξουαλική κορύφωση αποτελεί την καλύτερη άσκηση για τον εγκέφαλο.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Μπάρι Κομισάρουκ, ο οργασμός εξασκεί ολόκληρο τον εγκέφαλο και όχι μία μόνο περιοχή του, με συνέπεια να έχει καλύτερα αποτελέσματα και να φροντίζει για τη διαύγεια ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία.
Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα οφέλη του οργασμού. Οπως επισημαίνει ο καθηγητής, αποτελεί τόσο ένα καλό παυσίπονο, όσο και αντικαταθλιπτικό. Συνεχίζει μάλιστα υποστηρίζοντας πως αν οι επιστήμονες εκμεταλλευθούν τον μηχανισμό της ευχαρίστησης που κρύβεται πίσω από την κορύφωση στο σεξ, τότε θα μπορούσαν να αναπτύξουν θεραπείες κατά του στρες, της κατάθλιψης, ακόμη και του εθισμού σε ουσίες.
«Κατά τη διάρκεια του οργασμού καταγράφεται τρομακτική αύξηση της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο. Ετσι, ο οργασμός δεν μπορεί να είναι κακός για τον οργανισμό αφού μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο στον εγκέφαλο. Οι νοητικές ασκήσεις όπως τα σταυρόλεξα και τα Sudoku αυξάνουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου αλλά μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές του. Ο οργασμός ενεργοποιεί ολόκληρο τον εγκέφαλο», ανέλυσε τη βρετανική εφημερίδα «Times» ο Μπάρι Κομισάριουκ που πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμη πολλά ανεξερεύνητα μυστήρια στη στα οφέλη της σεξουαλικής ευχαρίστησης στον ανθρώπινο οργανισμό.
«Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς την παράγει ο εγκέφαλος. Ποιες περιοχές του εγκεφάλου ''γεννούν'' την τόσο έντονη ευχαρίστηση και πώς μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για το καλό του οργανισμού», είπε.
Μελετώντας τη γυναικεία σεξουαλική ικανοποίηση από τη δεκατία του '60- αρχικά σε αρουραίους πριν αρχίσει την έρευνα στις γυναίκες το 1982- ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει σκανδαλίσει αρκετές φορές τους συναδέλφους του στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς στο Νιου Τζέρσι.
Για παράδειγμα, κατέληξε στα παραπάνω συμπεράσματα παρακολουθώντας εθελόντριες οι οποίες υποβάλλονται σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία την ώρα της σεξουαλικής κορύφωσης.