Bluebird: Μια νέα μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνδεδεμένη με ρεκόρ ταχύτητας - iefimerida.gr

Bluebird: Μια νέα μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνδεδεμένη με ρεκόρ ταχύτητας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν το όνομα Bluebird σας λέει κάτι τότε αυτό θα πρέπει κατά πάσα πιθανότητα να είναι εκείνο το παλιό μοντέλο των Datsun αρχικά και Nissan στη συνέχεια που είχε κάνει στην Ελλάδα καριέρα κυρίως ως ταξί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως Bluebird δεν είναι ούτε το παλιό Datsun ούτε κάποιο καινούργιο που θα προκύψει με την αναβίωση της ιστορικής μάρκας.

Είναι ένα περίεργο τετράτροχο, με κωδικό CN-7 και κινητήρα jet 4.250 ίππων, με το οποίο ο Donald Campel το 1964 είχε πετύχει ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά με 648,705 χλμ./ ώρα. Την επωνυμία Bluebird την είχε καθιερώσει βέβαια ο πατέρας του Malcolm Campel, ο οποίος ήταν επίσης κυνηγός ρεκόρ με διάφορα αγωνιστικά, ενώ για να τιμήσει το μισό αιώνα από την επίτευξη του ρεκόρ ο εγγονός του Malcolm και ανιψιός του Donald, ο Don Wales, θα παρουσιάσει μια νέα μάρκα. Η οποία –δεν υπάρχει περίπτωση να μην το έχετε καταλάβει- θα λέγεται Bluebird.

Η σύγχρονη Bluebird λοιπόν θα παρουσιάσει σχεδόν παράλληλα ένα μοντέλο για δημόσιους δρόμους κι ένα αγωνιστικό αλά F1. Και τα δύο θα έχουν ηλεκτροκινητήρες, με το πρώτο να φτάνει τους 370 ίππους για επιδόσεις και τα 320 χιλιόμετρα αυτονομίας για πρακτικότητα, ενώ αναμένεται να κατασκευαστεί 50 φορές. Αυτός είναι και ο λόγος που πιθανότατα θα ονομάζεται DC-50, ενώ το αγωνιστικό που θα μετέχει στην F-E, τη φόρμουλα για ηλεκτροκίνητα μονοθέσια που θα ξεκινήσει το 2014, θα λέγεται GTL. Περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για το όλο εγχείρημα όσο και για τα αυτοκίνητα –το μοντέλο δρόμου πάντως είναι πολύ όμορφο- αναμένονται στο άμεσο μέλλον.

Bluebird: Μια νέα μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνδεδεμένη με ρεκόρ ταχύτητας | iefimerida.gr 0
Bluebird: Μια νέα μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνδεδεμένη με ρεκόρ ταχύτητας | iefimerida.gr 1
Bluebird: Μια νέα μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνδεδεμένη με ρεκόρ ταχύτητας | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ