Στουρνάρας στο Bloomberg: Λεφτά υπάρχουν έως το Αύγουστο του 2014 - iefimerida.gr

Στουρνάρας στο Bloomberg: Λεφτά υπάρχουν έως το Αύγουστο του 2014

Στουρνάρας στο Bloomberg: Λεφτά υπάρχουν έως το Αύγουστο του 2014
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν αναμένω νέο "κούρεμα" στο ελληνικό χρέος μελλοντικά», δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενώ σχολιάζοντας πως «η Ελλάδα καλύπτεται πλήρως μέχρι τον Αύγουστο του 2014. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τους εταίρους για τυχόν χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει στη συνέχεια».

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε, παράλληλα, πως «δεν υπάρχει "Plan B", καθώς έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα συστατικά για λύση στο ελληνικό πρόβλημα».

«Οι γερμανικές εκλογές δεν αποτελούν δική μας έννοια», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών και σημείωσε πως «στόχος μας είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013».

Οι στόχοι της Ελλάδας

Ουπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «δεν μας απασχολούν οι γερμανικές εκλογές. Η δική μας ανησυχία αφορά τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος εφέτος». Μάλιστα έκανε λόγο για εντυπωσιακή βελτίωση στα δημόσια οικονομικά, γεγονός που, όπως πρόσθεσε, οι αγορές έχουν προσέξει.

Ο κ. Στουρνάρας, επίσης, είπε πως ο νέος στόχος του 2013 για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα υλοποιηθεί και ότι η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει στη βελτίωση της συλλογής των φόρων και στην ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ