Δραγασάκης: Δεν υπάρχουν ούτε εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις - iefimerida.gr

Δραγασάκης: Δεν υπάρχουν ούτε εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την απαλλαγή της Ελλάδας από την «παγίδα του χρέους» αναφέρεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος τονίζει πως «δεν επιδιώκουμε αναβίωση της πολιτικής των ελλειμμάτων». Τι λέει για συνεργασίες με άλλα κόμματα.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, δηλώνει πως «δεν υπάρχουν εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις», ενώ παράλληλα αναφέρει σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής, πως το ζητούμενο δεν είναι «η παθητική αναμονή», αλλά «η χάραξη εκείνης της στρατηγικής που θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε τις αναγκαίες συμμαχίες, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να απαλλαγούμε τελικά από την παγίδα του χρέους και τη θηλιά της εξάρτησης».

Συνεχίζοντας, ο κ. Δραγασάκης επισημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκει «την αναβίωση της πολιτικής των ελλειμμάτων», κάτι που έτσι και αλλιώς το θεωρεί ανέφικτο, καθώς «δεν υπάρχει η δυνατότητα κρατικού δανεισμού», δηλώνει. Εξηγεί επίσης ότι «ο κρατικός καπιταλισμός «δεν είναι ούτε ο στόχος μας ούτε το όραμά μας. Ούτε τον θεωρούμε προθάλαμο του σοσιαλισμού. Αυτή η τριτοκοσμική άποψη αποδείχθηκε όχι μόνο λανθασμένη αλλά και επικίνδυνη».

Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα, σημειώνοντας πως το κόμμα του ακόμη και στην περίπτωση που εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, «ενδιαφέρεται να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη στη βάση του προγράμματος που θα έχει εγκρίνει ο ελληνικός λαός».

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί από την Χρυσή Αυγή, τονίζοντας πως περιμένει και άλλες προκλήσεις, τις οποίες όμως το προεδρείο της Βουλής είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει με θεσμικά μέσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ