Δύσκολη νύχτα στο Μαρκόπουλο: Σε μικρή ύφεση η φωτιά αλλά τρομάζει πυροσβεστική και κατοίκους ο κίνδυνος αναζωπύρωσης - iefimerida.gr

Δύσκολη νύχτα στο Μαρκόπουλο: Σε μικρή ύφεση η φωτιά αλλά τρομάζει πυροσβεστική και κατοίκους ο κίνδυνος αναζωπύρωσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νύχτα αγωνίας αυτή της Παρασκευής προς Σάββατο για κατοίκους και πυροσβέστες στο Μαρκόπουλο, καθώς παρά το γεγονός ότι η φωτιά που ξέσπασε τη δεύτερη ημέρα του Αυγούστου στη θέση Χεροβούνι βρισκόταν μετά τα μεσάνυχτα σε μερική ύφεση ο κίνδυνος αναζωπύρωσης παρέμενε υψηλός.

Ολα άρχισαν λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής όταν εκδηλώθηκε φωτιά στο Χεροβούνι, μια περιοχή ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της πυρκαγιάς, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για εμπρησμό από αμέλεια.

Στην περιοχή έσπευσε μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής που επιχειρούσε από γης και αέρος να ελέγξει τη φωτιά δίχως αποτέλεσμα. Οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές σπιτιών, έκαψαν μερικές αποθήκες, προκάλεσαν ζημιές σε εξοχικές κατοικίες, ενώ απείλησαν και την Ιερά Μονή Αγίας Αννης.

Οι αρχές εκκένωσαν προληπτικά μια παιδική κατασκήνωση, αφού οι καπνοί είχαν πνίξει την περιοχή και διεκόπη και η κυκλοφορία στη λεωφόρο Μυρινούντος στο Μαρκόπουλο, ο δήμαρχος του οποίου απεύθυνε εκκλήσεις για βοήθεια.

Λίγο μετά τις 20:00 με τον αέρα να έχει αλλάξει κατεύθυνση, το μέτωπο της φωτιάς απομακρύνθηκε από το δάσος Κουβαρά και από τις κατοικημένες περιοχές, ενώ η πυρκαγιά σημείωσε μερική ύφεση, χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων λόγων των πολλών δέντρων ελιάς που κάηκαν.

Οι επιχειρήσεις των ανδρών της πυροσβεστικής έχουν σταματήσει και πρόκειται να ξεκινήσουν ξανά με το πρώτο φως της ημέρας το Σάββατο (03/08) το πρωί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ