O εθνικός ύμνος της Ελβετίας «μυρίζει» ναφθαλίνη – Κάνουν διαγωνισμό για να τον αλλάξουν - iefimerida.gr

O εθνικός ύμνος της Ελβετίας «μυρίζει» ναφθαλίνη – Κάνουν διαγωνισμό για να τον αλλάξουν

O εθνικός ύμνος της Ελβετίας «μυρίζει» ναφθαλίνη – Κάνουν διαγωνισμό για να τον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλός ο εθνικός ύμνος, αλλά τα 172 χρόνια που τον ακούνε είναι κάτι περισσότερο από αρκετά Για αυτό οι Ελβετοί αποφάσισαν να κάνουν διαγωνισμό προκειμένου να τον αλλάξουν. Μάλιστα, εκείνος που θα παρουσιάσει την καλύτερη έμπνευση θα κερδίσει περίπου 10.000 δολάρια.

Ο εθνικός ύμνος, που υπάρχει από το 1841, θεωρείται πλέον παλιομοδίτικος, καθώς αναφέρεται στο Θεό, τα βουνά και τον ήλιο. Η οδηγία προς τους επίδοξους στιχουργούς είναι πως θα πρέπει να κάνουν μνεία στις αξίες που κατοχυρώνονται από το ελβετικό σύνταγμα, όπως η δημοκρατία και η αλληλεγγύη. Αν το επιθυμούν, μπορούν να παρουσιάσουν και νέα σύνθεση.

Κριτική επιτροπή θα είναι το Ομοσπονδιακό συμβούλιο, που θα αναδείξει το νικητή στον οποίο θα δοθούν 10.745 δολάρια, ενώ χρηματικά έπαθλα υπάρχουν και για τις δύο επόμενες θέσεις στο διαγωνισμό. Οι 25 κριτές είναι από κάθε πλευρά, ανάμεσά τους αθλητές, μουσικοί και συγγραφείς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις εθνικός ύμνος Ελβετία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ