Καλύτερος, αλλά άτυχος ο Αστέρας Τρίπολης παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Ραπίντ Βιέννης - iefimerida.gr

Καλύτερος, αλλά άτυχος ο Αστέρας Τρίπολης παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Ραπίντ Βιέννης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ποδόσφαιρο είναι απλό εξ ου και λαοφιλές. Οποιος βάζει γκολ κερδίζει. Δεν μετράνε οι χαμένες ευκαιρίες. Γι αυτό κι ο Αστέρας Τρίπολης δεν κατάφερε να νικήσει τη Ραπίντ Βιέννης. Ηταν εμφανέστατα καλύτερος, αλλά δεν μπορούσε να στείλει τη μπάλα μέσα.

Του χρέωσαν κι ένα υπερβολικό πέναλτι και το 1-1 κάνει τους Αυστριακούς φαβορί για τον επαναληπτικό προκριματικό του Europa League.

Ο Αστέρας την κατοχή, η Ραπίντ τις ευκαιρίες!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια αρχή που ήταν μοιρασμένη, καθώς από την μία ο Αστέρας ξεκίνησε καλύτερα και από την άλλη η Ραπίντ ήταν αυτή που έχασε δύο ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με τον Χόφμαν στο 5' και τον Μπόιντ στο 16'. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους πίεζαν, κέρδισαν τις μάχες του κέντρου, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν.

Εργο Μπλομ...

Και έτσι όλο το ματς παίχτηκε από το 27' έως το 32'. Αρχικά στο 27' ο Ζησόπουλος μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ουσέρο νίκησε τον Νοβότα κάνοντας το 1-0. Όμως πριν προλάβουν να πανηγυρίσουν οι γηπεδούχοι, ήρθε ο Ολλανδός διαιτητής Μπλομ να τους πάρει την μπουκιά από το στόμα. Το έκανε δίνοντας ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Ραπίντ σε τζαρτζάρισμα του Λισγάρα στον Μπόιντ. Ο παίκτης που κέρδισε την εσχάτη των ποινών κάνοντας το 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Μονότερμα, αλλά δεν έμπαινε με τίποτα...

Στο δεύτερο μέρος στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» υπήρχε μόνο μία ομάδα και αυτή ήταν ο Αστέρας. Οι Τριπολιτσιώτες έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, από την στιγμή που ο Τσιώλης έκανε πιο επιθετικό το σχήμα, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα με τίποτα. Πότε ο Κάφα, πότε ο Λισγάρας, πότε ο Ντε Μπλάσις και πότε ο Χουάνμα δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα με τον Νοβότα να σταματάει τους πάντες και τα πάντα και να κρατάει το 1-1. Ένα σκορ που δίνει προβάδισμα πρόκρισης στην Ραπίντ, αλλά αν ο Αστέρας παίξει όπως στο δεύτερο ημίχρονο, μπορεί να περάσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

MAN OF THE MATCH: Χωρίς αμφιβολία ο Νοβότα ήταν ο καλύτερος του αγώνα. Ο τερματοφύλακας της Ραπίντ έπιασε τα πάντα, κρατώντας στο δεύτερο μέρος το πολύτιμο για την ομάδα του 1-1.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αστοχία του Αστέρα. Όταν σε ένα τέτοιο ματς καταφέρνεις να κάνεις τόσες ευκαιρίες, είναι άδικο να μην μπορείς να σκοράρεις. Άδικο πρώτα από όλα για σένα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Πέτσος στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του για τη Ραπίντ, όπως και ο Ντε Μπλάσις για τον Αστέρα, καθώς και οι δύο προσπάθησαν περισσότερο από τους συμπαίκτες του για κάτι καλό με τον Ελληνα της Ραπίντ να είναι αυτός που χαμογέλασε στο τέλος.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Από την στιγμή που δίνει ένα πέναλτι που δεν είναι και με αυτό η Ραπίντ ισοφαρίζει, τι άλλο να πεις για τον Ολλανδό Κέβιν Μπλομ;

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ζησόπουλος, Ουσέρο, Ναβάρο (72' Γκρατσινι), Ζαραδούκας (46' Κάφα), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (61' Χουάνμα).

Ραπίντ Βιέννης (Μπάρισιτς): Νοβότα, Τρίμελ, Ζονλάιτνερ, Ντίμπον (46' Μ. Χόφμαν), Σράμελ, Πέτσος, Μπέχρεντ, Σάουμπ (85' Γκρότσουρεκ), Στ. Χόφμαν (68'΄Ζάμπιτσερ), Μπουργκστάλερ, Μπόιντ.

Ψάχνει πάλι το... θαύμα

Η μαχητική Ξάνθη έμεινε με 10 παίκτες, έχασε 2-1 από την Σταντάρ Λιέγης κι όπως συνέβη με την Λίνφιλντ θα αναζητήσει εκτός έδρας το... θαύμα της πρόκρισης.

Η Ξάνθη μπήκε κάπως μουδιασμένα στο παιχνίδι, αφήνοντας έτσι τους Βέλγους να παίρνουν αυτοί πρωτοβουλίες. Αυτό δεν βοηθούσε καθόλου την Ελληνική ομάδα, η οποία στα πρώτα λεπτά ήταν πολύ συχνά σε θέση άμυνας.

Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, μετά από αδράνεια των παικτών του Καραγεωργίου, ο Μπιά πήρε τα μέτρα που του άφησε η αντίπαλη άμυνα και με τρομερό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, κατάφερε να νικήσει τον Κυριακίδη και να γράψει το 1-0.

Το τέρμα αυτό ταρακούνησε τους Ακρίτες, που ανέβασαν την απόδοσή τους και πήραν τον έλεγχο του κέντρου. Με κορυφαίο τον Ντιέ, βελτίωσαν την κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που τους βοήθησε να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους την Σταντάρ.

Φάουλ και... γκολάρα!

Μάλιστα, η ομάδα της Ξάνθης κατάφερε να μετουσιώσει αυτήν την άνοδο στην απόδοσή της, καθώς στην πρώτη καλή της ευκαιρία έφτασε και στην ισοφάριση! Ο Ντιέ δεν άφησε να πάει χαμένο το φάουλ που έκαναν οι Βέλγοι, καθώς με μία απίστευτη εκτέλεση έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στην επανάληψη, το έργο ήταν ίδιο με αυτό του πρώτου μέρους. Οι Βέλγοι μπήκαν και πάλι πιο δυνατά και έφτασαν πολύ κοντά στο να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα. Ήταν το 51ο λεπτό, όταν η Σταντάρ κέρδισε πέναλτι, όμως ο Κυριακίδης με εκπληκτική απόκρουση είπε «όχι» στον Μπιά και κράτησε ζωντανή την ομάδα του.

Ανατροπή δεδομένων

Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου τα ηνία του αγώνα και κατάφεραν να πιέσουν τους Βέλγους. Θα μπορούσαν μάλιστα να έχουν πάρει το προβάδισμα, όμως σε δύο φάσεις ο Μαρσελίνιο αποδείχτηκε υπερβολικά άστοχος, αφού πέταξε στα σκουπίδια δύο τεράστιες στιγμές.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε μία ανύποπτη φάση ο Μπέρτος μάρκαρε πολύ δυνατά τον αντίπαλό του, με αποτέλεσμα να δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για ένα 20λεπτο.

Όπως είναι φυσικό, η Βέλγοι δεν άφησαν να πάει χαμένο αυτό το δώρο και πριν περάσουν πέντε λεπτά κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σιμάν βρέθηκε με αντίπαλο τον πολύ πιο κοντό Ντιέ και με καρφωτή κεφαλιά κατάφερε να νικήσει τον Κυριακίδη.

Αυτό ήταν και το τελικό χτύπημα για τους Ακρίτες, που αν και προσάθησαν δεν βρήκαν τη δύναμη να αντιδράσουν. Έτσι, η Ξάνθη θα ταξιδέψει στο Βέλγιο με στόχο ένα νέο θαύμα, έχοντας ως... οδηγό αισιοδοξίας, τις δύο αναμετρήσεις με την Λίνφιλντ.

Skoda Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Παΐτο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης (56' Μαρίν), Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μάνταλος (56' Ντε Κούσμαν), Ντιέ (87' Σολάρι).

Σταντάρ Λιέγης (Γκι Λουζόν): Καβασίμα, Οπαρέ, Αρλσανάγκιτς, Σιμά, Ιαντολί, Μαρκέ, Σισέ (46' Μπεγιένς), Μπιά, Ντε Καμάργκο, Μπιλό, Εζεκίελ (62' Μπατσουαγκί).

Ανάλυση: gazzetta.gr

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ