Νορβηγός τουρίστας κάνει σκι στα Χανιά παρά τον καύσωνα – Η εξήγηση του... φαινομένου [εικόνες] - iefimerida.gr

Νορβηγός τουρίστας κάνει σκι στα Χανιά παρά τον καύσωνα – Η εξήγηση του... φαινομένου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φανταστείτε να περπατάτε στον επαρχιακό δρόμο του Πλατανιά με τη θερμοκρασία να θυμίζει Death Valley και να δείτε να περνά από δίπλα σας ένας τουρίστας κάνοντας σκι. Δεν θα τον περάσετε για τρελό; Κι όμως δεν είναι.

Ο 41χρονος Νορβηγος Χέλγκε Μπράντσνταλ είναι αθλητής του cross country roll-skiing. Κοινώς κάτω από τα πέδιλα του σκι έχει ειδικά ροδάκια και τσουλάει. Το άθλημα δεν είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα και ο Μπραντσνταλ έχει συνηθίσει να προκαλεί βλέμματα απορίας όταν κάνει προπόνηση.

Ο Χέλγκε παραθερίζει με τη γυναίκα του για δύο εβδομάδες σε ξενοδοχείο του Πλατανιά, όπως κάθε καλοκαίρι τα τελευταία έξι χρόνια. Τα πρώτα δύο χρόνια εξερεύνησε την ενδοχώρα του νομού με ποδήλατο. Μετά το έριξε στα roll skiing. «Διαπίστωσα η ενδόχωρα του Πλατανιά ενδείκνυται για roll-skiing επειδή δεν έχει πολύ κίνηση, σε σχέση με τον παραλιακό άξονα γι' αυτό και τα τελευταία τέσσερα χρόνια φέρνω και τον εξοπλισμό μου και κάνω roll-skiing στα χωριά του Πλατανιά!», είπε στο zarpa.gr.

Τις προσεχείς μέρες, ο Χέλγκε περιμένει άλλους δύο Νορβηγούς φίλους και συναθλητές του και ελπίζει σύντομα να καταφέρει να βελτιώσει και το προσωπικό του ρεκόρ που είναι τα 12' για μια απόσταση τέσσερα χιλιόμετρα.

Νορβηγός τουρίστας κάνει σκι στα Χανιά παρά τον καύσωνα – Η εξήγηση του... φαινομένου [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Νορβηγός τουρίστας κάνει σκι στα Χανιά παρά τον καύσωνα – Η εξήγηση του... φαινομένου [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Νορβηγός τουρίστας κάνει σκι στα Χανιά παρά τον καύσωνα – Η εξήγηση του... φαινομένου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

πηγη & φωτογραφίες zarpa.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ