Wall Street Journal: Το ΔΝΤ παίζει τον ρόλο του «κακού μπάτσου» στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Wall Street Journal: Το ΔΝΤ παίζει τον ρόλο του «κακού μπάτσου» στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τον έλεγχο που ασκεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη αναφέρεται σε κεντρικό άρθρο της η Wall Street Journal, η οποία επισημαίνει πως έχει τον ρόλο «του κακού μπάτσου».

Σε άρθρο της με τίτλο «Το ΔΝΤ και οι ελληνικές απώλειες», η Wall Street Journal κατηγορεί το Ταμείο πως «παίζει ένα σκληρό παιχνίδι με την Ελλάδα και την ευρωζώνη», έχοντας τον ρόλο του «κακού μπάτσου», ιδιαίτερα μετά την τελευταία πρόβλεψη του ΔΝΤ πως θα προκύψει 11 δισ. ευρώ έλλειμμα χρηματοδότησης μετά από το επόμενο καλοκαίρι, κάτι που το Ταμείο δεν περίμενε πριν από το 2015.

Την ίδια στιγμή, η Wall Street Journal επισημαίνει και τις πρόσφατες αναφορές το ΔΝΤ πως «οι μακροπρόθεσμοι στόχοι για το χρέος στην Ελλάδα δεν μπορεί να επιτευχθούν χωρίς περαιτέρω κούρεμα», τονίζοντας ότι το έχει αναφέρει σε άρθρα της επανειλημμένως, κατηγορώντας ωστόσο στη συνέχεια το Ταμείο πως θέλει «η Αθήνα να εξαπατήσει τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη, ώστε να μπορεί να ξεπληρώσει πλήρως το ΔΝΤ», πιέζοντας την ΕΕ και την ΕΚΤ να «ξεχάσουν» μέρος των ελληνικών οφειλών, επισημαίνοντας παράλληλα στην έκθεση του πως «αν το πρόγραμμα παρεκτραπεί ανεπανόρθωτα και τα κράτη μέλη της ευρωζώνης δεν συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα, η ικανότητα να ξεπληρώσουν το Ταμείο θα ήταν πιθανόν ανεπαρκής».

Ωστόσο, δεν υπάρχει σβήσιμο στη συνενοχή των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας που διαμόρφωσαν την καταστροφική διάσωση, επισημαίνει το άρθρο το οποίο επικαλούμενο τις προβλέψεις του Ταμείου υποστηρίζει πως «από τον επόμενο χρόνο η Ελλάδα θα ξεπληρώνει κάθε χρόνο πίσω στο Ταμείο περισσότερα από όσα δανείζεται. Η συνολική καθαρή υποχρέωση της χώρας στο Ταμείο αναμένεται να κορυφωθεί φέτος στο 16,9% του ΑΕΠ, ένα ποσό που η Αθήνα υποτίθεται ότι θα δαπανήσει τα επόμενα 13 έτη πληρωμής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ