Για το πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και τις διαβεβαιώσεις του ΔΝΤ αναφέρεται η Wall Street Journal, η οποία αναφέρει πως οι προβλέψεις του Ταμείου πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014, μοιάζουν με «deja vu, σαν μια επανάληψη της ταλαιπωρημένης ιστορίας του πρώτου πακέτου διάσωσης».
Σε μπλογκ της Wall Street Journal με τίτλο «Deja vu η διάσωση της Ελλάδας;», η WSJ αναφέρεται στις συνεχείς διαψεύσεις των προβλέψεων του ΔΝΤ για ανάπτυξη στην Ελλάδα, επισημαίνοντας παράλληλα πως «οι θετικές προβλέψεις του Ταμείου για ανάπτυξη, θα ''αγοράσουν'' μερικούς μήνες για τις πολιτικές της Ευρωζώνης ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για την επείγουσα αναπροσαρμογή του ελληνικού χρέους».
Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναλύει τις προβλέψεις του ταμείου, υποστηρίζοντας πως η ανάπτυξη ύψους 0,6% στην Ελλάδα για την επόμενη χρονιά, βασίζεται στην πρόβλεψη του ΔΝΤ πως θα γίνει «επανεκκίνηση» στην κατανάλωση και τις επενδύσεις, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση θα κινηθεί με έντονους ρυθμούς για να πραγματοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί.
Το κείμενο, αναφέρεται και στη δυσκολία εκτέλεσης του προγράμματος από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας πως η αποδυναμωμένη κυβερνητική πλειοψηφία «ελπίζει να παραμείνει στην εξουσία παρά την αύξηση της ανεργίας και την ''κόπωση'' των μεταρρυθμίσεων, μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Μόλις ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, η Ελλάδα ελπίζει πως το Βερολίνο θα επιτρέψει να γίνουν διαπραγματεύσεις για ''κούρεμα'' του χρέους», επισημαίνεται.
Ωστόσο, το δημοσίευμα αμφισβητεί ευθέως τις προβλέψεις του ΔΝΤ, υποστηρίζοντας πως «ο βασικός λόγος για τον οποίο το ΔΝΤ έχει καταφέρει να διατηρήσει το πρόγραμμα αξιόπιστο τουλάχιστον στα χαρτιά, είναι επειδή κάνει προβλέψεις για αναπτυξιακά σενάρια, τα οποία εν τέλει ήταν υπερβολικά αισιόδοξα».
Κλείνοντας, η Wall Street Journal αναφέρει πως «οι προβλέψεις του Ταμείου για την Ελλάδα είναι μονίμως εκτός στόχων. Τον περασμένο Μάρτιο για παράδειγμα, το ΔΝΤ εκτίμησε πως η Ελλάδα θα έβγαινε από την ύφεση. Η πραγματικότητα ωστόσο, είναι πως η χώρα βρίσκεται στην πέμπτη συνεχή χρονιά ύφεσης, η οποία θεωρητικά θα κρατούσε δύο χρόνια.