Βρούτσης: Οι επόμενες γενιές θα πάρουν σύνταξη και το εφάπαξ που τους αναλογεί - iefimerida.gr

Βρούτσης: Οι επόμενες γενιές θα πάρουν σύνταξη και το εφάπαξ που τους αναλογεί

Βρούτσης: Οι επόμενες γενιές θα πάρουν σύνταξη και το εφάπαξ που τους αναλογεί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν πρόκειται να μειωθεί καμία σύνταξη» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και τόνισε πως με το νέο σύστημα να διασφαλίζεται ότι οι επόμενες γενιές θα πάρουν και την επικουρική σύνταξη και το εφάπαξ που τους αναλογεί διευκρίνισε ο υπουργός.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ.Βρούτσης επεσήμανε πως «η κατεύθυνση που έχω είναι το ασφαλιστικό να κρατηθεί και να διατηρήσει τις δυνάμεις του κάνουμε προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα με ελέγχους και προσπάθειες δημοσιονομικής παρέμβασης για να δίνει με ασφάλεια τις συνταξεις στους ανθρώπους» πρόσθεσε. Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι το ασφαλιστικό σύστημα θέλει ακόμη νοικοκύρεμα, καθώς είναι κατακερματισμένο με 92 διαφορετικούς τομείς.

Σε ό,τι αφορά το εφάπαξ ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι καταβάλλεται κανονικότατα με μεγάλη ταχύτητα. «Αν δεν παίρναμε το δάνειο των 40 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο δεν θα μπορούσαμε να καταβάλουμε το εφάπαξ» επισήμανε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ