Μιλούσε στο τηλέφωνο την ώρα της σύγκρουσης ο οδηγός του μοιραίου τρένου στην Ισπανία - iefimerida.gr

Μιλούσε στο τηλέφωνο την ώρα της σύγκρουσης ο οδηγός του μοιραίου τρένου στην Ισπανία

Μιλούσε στο τηλέφωνο την ώρα της σύγκρουσης ο οδηγός του μοιραίου τρένου στην Ισ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και πληθαίνουν τα στοιχεία που προδίδουν την εγκληματική αμέλεια του μηχανοδηγού του μοιραίου τρένου στην Ισπανία που οδήγησε στο θάνατο 79 ανθρώπους. Οπως προκύπτει από το «μαύρο κουτί», ο Φρανσίσκο Χοσέ Γκαρσόν Αμο μιλούσε στο τηλέφωνο την ώρα της μοιραίας σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης, το τρένο κινούνταν με 192 χλμ. την ώρα λίγο πριν από το δυστύχημα, ενώ η μέγιστη επιτρεπτή ταχύτητα στο σημείο ήταν 80 χλμ. την ώρα, ενώ τη στιγμή που εκτροχιάστηκε η ταχύτητά του ήταν 152 χλμ./ώρα.

Ο μηχανοδηγός, που είναι ύποπτος για ανθρωποκτονία κατά συρροή από αμέλεια, έχει ήδη παραδεχθεί πως κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα, όμως το γεγονός ότι μιλούσε στο τηλέφωνο την ώρα που εκτροχιάστηκε η αμαξοστοιχία προέκυψε από την εξέταση του «μαύρου κουτιού». Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο Γκαρσόν Αμο μιλούσε με συναδέλφους του ενώ την ίδια ώρα φαίνεται πως κοιτούσε κάποιο έγγραφο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ