Στουρνάρας: Πολιτικός και όχι οικονομικός ο κίνδυνος για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Πολιτικός και όχι οικονομικός ο κίνδυνος για την Ελλάδα

Στουρνάρας κόντρα στις εκτιμήσεις των δανειστών: Ισως αποφευχθεί το δημοσιονομικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξος, παρά τις αντίθετες προβλέψεις των δανειστών, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για την πιθανότητα να δημιουργηθεί δημοσιονομικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα τη διετία 2015-2016. Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι ο κίνδυνος για την Ελλάδα δεν είναι πλέον οικονομικός αλλά πολιτικός και σχετίζεται με την κόπωση των βουλευτών.

Μιλώντας στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την εκτίμηση ότι ίσως να μην εμφανιστεί δημοσιονομικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα τη διετία 2015-2016, ενώ, παράλληλα, σημείωσε πως εάν συνεχιστεί η ισχυρή τουριστική κίνηση ίσως η ύφεση να είναι μικρότερη φέτος. «Είναι πιθανό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, προσθέτοντας πως σε αυτό θα βοηθήσει η καλύτερη της αναμενόμενης εκτέλεση του προϋπολογισμού και η υψηλότερη της προβλεπόμενης ανάπτυξη.

Μια τέτοια εξέλιξη θα διευκόλυνες τις σκληρές διαπραγματεύσεις που θα αναμένεται να έχει η κυβέρνηση το Σεπτέμβριο με την Τρόικα και οι οποίες θα επικεντρωθούν στην κάλυψη των δημοσιονομικών και χρηματοδοτικών κενών ως το 2016.

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στο Reuters επιβεβαίωσε πως θα υπάρξει φέτος πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς και ότι οι οικονομικοί κίνδυνοι έχουν μειωθεί.

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι πολιτικός και όχι οικονομικός και σχετίζεται με την κόπωση των βουλευτών.

«Οι βουλευτές αντικατοπτρίζουν τον μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα στον δρόμο. Πρέπει να πιστέψουν ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ. Εάν το πιστέψουν, τότε μπορεί να συνεχίσουν να ψηφίζουν τα λίγα απαραίτητα μέτρα που έχουν απομείνει. Εάν δεν πιστέψουν, τότε δεν θα ψηφίσουν. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ